Συνάντηση του οργανισμού για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη με τον ΚΟΣΜΟ

Με εκπρόσωπους του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), συναντήθηκε η Ειρήνη Σκουζού, υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΚΟΣΜΟΥ, στο πλαίσιο αποστολής αξιολόγησης της εκλογικής διαδικασίας για τις επικείμενες ευρωεκλογές, σε μια από τις πρώτες σε σειρά συναντήσεις του ΟΑΣΕ στην Ελλάδα.

«Με τους εκπροσώπους του ΟΑΣΕ, ανέφερε η Ειρήνη Σκουζού, συζητήσαμε θέματα όπως οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου, η εγγραφή ψηφοφόρων και υποψηφίων, οι δραστηριότητες και η θεματολογία της προεκλογικής εκστρατείας στη χώρα μας, η χρηματοδότησή της και η σχετική εποπτεία της, το περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης και η κάλυψη των εκλογών, η συμμετοχή των υποεκπροσωπούμενων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των νέων και των ατόμων με αναπηρία, όπως και οι προκλήσεις που συναντά ένα νεοσύστατο κόμμα και πρωτοεμφανιζόμενοι υποψήφιοι στην εκλογική διαδικασία. Η ίση συμμετοχή όλων αποτελεί προτεραιότητα για τον ΚΟΣΜΟ, τόνισε η κα Σκουζού».
«Ο ΚΟΣΜΟΣ δίνει προτεραιότητα στην κοινωνία και την κοινωνική δικαιοσύνη, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Ηλίας Παπαθεοδώρου. Με συνέπεια, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες που αναδεικνύουν τη δημοκρατία, τη συμπερίληψη, την ισότητα, οι οποίες αποτελούν τις βάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον ΚΟΣΜΟ τα ζητήματα πρόσβασης και μείωσης της ποιότητας των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών είναι προβλήματα μη μετάβασης, από την οποία κανείς δεν πρέπει να μένει πίσω. Για αυτό καλούμε όλες και όλους, στις 9 Ιουνίου να προσέλθουν στις κάλπες και να στηρίξουν τον ΚΟΣΜΟ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.