Συνδικαλίστρια της ΕΛ.ΑΣ. η σύζυγος του διοικητή που κατηγορείται ως εγκέφαλος του κυκλώματος με τις πλαστές ταυτότητες

Συνεχίζονται οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία ξεσκέπασε τις παράνομες δραστηριότητες επίορκων αστυνομικών.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο 37χρονος άνδρας που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο επί της Θηβών στην Νίκαια, ήταν πελάτης του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων και είχε λάβει πλαστή ταυτότητα, με το αζημίωτο, όπως αναφέρει το enikos.gr, η σύζυγος του διοικητή τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική, ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος, είναι κι εκείνη κατηγορούμενη. Η αρχιφύλακας και υπηρετεί στο γραφείο ταυτοτήτων του ίδιου τμήματος και φέρεται να είναι συνδικαλίστρια της ΕΛ.ΑΣ., δεν συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς το τελευταίο διάστημα, η ίδια είχε γεννήσει το παιδί της και είχε πάψει την δράση της. Παρόλα αυτά, το όνομά της βρίσκεται στην μεγάλη δικογραφία στην οποία έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις σε 20 μέλη του κυκλώματος μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, δημοτικοί υπάλληλοι και ένας δικηγόρος, οι οποίοι συμμετείχαν σε υποθέσεις παράνομων ελληνοποιήσεων, αποκομίζοντας όφελος πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν στο γραφείο του διοικητή και τον πίεσαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιό του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τον συνδυασμό, ωστόσο οι αστυνομικοί το άνοιξαν τελικά με τροχό και εντόπισαν μέσα 320.000 ευρώ! Ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος και επίορκος διοικητής ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα ήταν ενός συγγενή του και ότι τα φυλούσε εκεί προκειμένου να τον βοηθήσει.

Ογκωδέστατη δικογραφία
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν 2 ιδιώτες ως ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, 9 αστυνομικοί, πολιτικός υπάλληλος, δικηγόρος, υπάλληλος ληξιαρχείου και ακόμα 5 ιδιώτες ως μέλη. Επιπρόσθετα συνελήφθη και αλλοδαπός ως πελάτης του κυκλώματος για δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση και χρήση ψευδούς βεβαίωσης. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 195 άτομα, μεταξύ των οποίων 21 αστυνομικοί, 2 απόστρατοι, πολιτική υπάλληλος και 171 ιδιώτες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία υπαλλήλου, δωροληψία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, πλαστογραφία, ψευδής βεβαίωση, νόθευση και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τη μετανάστευση, τα όπλα, τα ναρκωτικά, κ.α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.