Συνέδριο Γονιμότητας: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της

Την απόφαση να αποσύρει την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», έλαβε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η απόφασή της έγινε γνωστή αργά το βράδυ του Σαββάτου (12/06), μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στα social media για το προωθητικό σποτ του συνεδρίου, το οποίο κατηγορήθηκε ως άκρως σεξιστικό και υποβιβαστικό για την γυναίκα.

Τόσο το ίδιο το συνέδριο, όσο και το προωθητικό βίντεο βρίθουν στερεοτύπων και σεξιστικών αναφορών, υποβιβάζοντας το γυναικείο φύλο και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, ενώ ενισχύουν το πατριαρχικό αφήγημα πως προορισμός της γυναίκας είναι να αναπαραχθεί και ότι η μητρότητα (θα πρέπει να) αποτελεί τον απώτερο στόχο της.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που αποτελεί την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Ελλάδας, επικρίθηκε έντονα για την συμμετοχή της στο συνέδριο. Μέχρι στιγμής, πάντως, η ΠτΔ δεν προχώρησε σε κάποια επίσημη ανακοίνωση ή ανάρτηση για την απόσυρση της αιγίδας της.

Αντιδράσεις και επικρίσεις στο διαδίκτυο
Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας.

Δείτε το σποτ του συνεδρίου το οποίο προκάλεσε τις αντιδράσεις

Πηγή: news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.