Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος σπείρας – Είχαν αρπάξει 30.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Tαυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο συνεργών της – μελών συμμορίας που εμπλέκονται σε υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη.

Τα δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από σύλληψη 67χρονης η οποία κατείχε μέρος χρηματικού ποσού που προερχόταν από την εξαπάτηση ηλικιωμένης.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι 65χρονη υπήκοος Βουλγαρίας παρέλαβε το χρηματικό ποσό από την ηλικιωμένη, ενώ από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, μετέβη στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης και στις περιοχές των Νέων Μουδανιών και Νικήτης Χαλκιδικής, όπου η συμμορία αποπειράθηκε να εξαπατήσει και άλλα ηλικιωμένα κυρίως άτομα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας με τις Αρχές της Βουλγαρίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του άντρα που κάλεσε και εξαπάτησε την ηλικιωμένη, ενώ η αξιοποίηση των στοιχείων οδήγησε στη σύλληψή του σε πόλη της Βουλγαρίας τον Αύγουστο του 2022. Πρόκειται για 41χρονο Βούλγαρο, ο οποίος και ενέταξε τους λοιπούς συνεργούς στη συμμορία για την πραγματοποίηση απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.