Σύψας: Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι στο κέντρο της φωτιάς

«Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι στο κέντρο της ”φωτιάς”. Αυτό δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μετά τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στον οίκο ευγηρίας και έστειλαν σε νοσοκομεία αναφοράς COVID-19 τους ηλικιωμένους ένοικούς του.

«Το ερώτημα είναι ένα. Υπάρχουν σαφή πρωτόκολλα, το ζητούμενο είναι αν τηρήθηκαν. Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι στο κέντρο της ”φωτιάς”. Όταν γύρω μαίνεται η επιδημία, είναι δύσκολο να μείνει αλώβητος. Δεν μπορεί να μαίνεται η επιδημία σε μια περιοχή και μια δομή να μένει αλώβητη», σχολίασε μιλώντας στον «Θέμα 104,6».

Όπως είπε ο κ. Σύψας «το μεγάλο πρόβλημα είναι στην Αθήνα, στο κέντρο και θα γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις. Θα κάνουμε μαζικά τεστ, μαζί με τα υπόλοιπα που γίνονται στα Μέσα Μεταφοράς και τις πλατείες. Η πιο σοφή παρέμβαση είναι η συντομευμένη παρέμβαση εκεί που υπάρχει το πρόβλημα».

Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» Συνεργεία του δήμου Αθηναίων πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται η μονάδα φροντίδας, εφαρμόζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.