ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχία εξωτερικής πολιτικής η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αλβανία

Ως διπλωματικό φιάσκο χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλβανία, και παράλληλα κάνει λόγο για συνολικά αποτυχημένη εξωτερική πολιτική από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την επίσκεψή του στη γείτονα χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να επισκεφθεί τις περιοχές της ελληνικής μειονότητας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να στηλιτεύει το ακόλουθο αφήγημα του κυβερνώντος κόμματος, τονίζοντας επιπλέον τη μη υπογραφή του συνυποσχετικού για προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ρητά ενώπιον του κ Μητσοτάκη: “ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα”. Έτσι επιβεβαίωσε περίτρανα ότι η επίσκεψη στη Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη ακυρώθηκε καθ` υπαγόρευση του κ. Ράμα, και όχι λόγω δήθεν “καιρικών συνθηκών” στις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, δυστυχώς, ούτε το συνυποσχετικό για προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ υπεγράφη, παρά τις τυμπανοκρουσίες του φιλοκυβερνητικού τύπου.

Την ίδια στιγμή τα ίδια θλιβερά ΜΜΕ προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο βαφτίζοντας “συγγνώμη” την αναφορά Ράμα πως “δεν αφορούσε τη σημερινή Ελλάδα” η δήλωσή του ότι η χώρα μας “εξαπάτησε την ΕΕ” για να ενταχθεί σε αυτήν.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη η οποία στηρίζεται απόλυτα στην επικοινωνία και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.