ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ανοίγει τα πάντα χωρίς σχέδιο, έτσι όπως τα έκλεισε

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, με τα γνωστά αποτελέσματα, και στην χώρα μας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει την ανοσία της αγέλης, αφού ανοίγει τα πάντα χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο.

Αυτό υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία λένε ότι όπως έκλεισε η κυβέρνηση την χώρα στο πιο μεγάλο και αναποτελεσματικό lockdown χωρίς κανένα σχεδιασμό, έτσι ετοιμάζεται να την ανοίξει την στιγμή μάλιστα που τα κρούσματα και οι διασωληνομένοι βρίσκονται στα ύψη.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου διευκρινίζουν ακόμα ότι δεν είναι εναντίον του ανοίγματος της αγοράς και των σχολείων αλλά με συγκεκριμένα μέτρα και με ένα σχέδιο το οποίο θα διασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων στις δουλειές τους αλλά και των πελατών στα καταστήματα.

«Προβληματικό το να ανοίγει η συζήτηση για επανεκκίνηση της οικονομίας»
«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, είμαστε στην κορύφωση του τρίτου επιδημικού κύματος, στην δυσκολότερη φάση της πανδημίας από την έναρξή της. Είναι προβληματικό αυτή την ώρα να ανοίγει με τόσο επισφαλή τρόπο η συζήτηση για επανεκκίνηση οικονομίας, κοινωνίας, τομέων της ζωής μας ανέφερε ο τομέαρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός

Πρόσθεσε ακόμα ότι την τελευταία εβδομάδα είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε ποσοστό αύξησης θανάτων, 5,6%, αλλά και αύξησης κρουσμάτων, 7%. Πίσω μας είναι Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο.

Σε ότι αφορά τα self-test επεσήμανε ότι «δεν είναι ασφαλής επιλογή για πάρα πολλούς λόγους. Δεν έχει υψηλό βαθμό αξιοπιστίας η μεθοδολογία. Δεν τα έχει εισηγηθεί κανένα επιστημονικό όργανο (Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ΕΟΔΥ, ειδικοί Δημόσιας Υγείας). Προέκυψε ως κεντρική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Κάνουν self-test στην Γερμανία, την Αυστρία, την Γαλλία, αλλά ως συμπληρωματικό μέτρο».

Τσίπρας: Έχετε αφήσει το ΕΣΥ απροστάτευτο
Στην κατάσταση που επικρατεί στην υγεία αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι «έχετε αφήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας απροστάτευτο, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση.

Έχετε αφήσει τα νοσοκομεία μας να καταρρέουν. Χθες ήταν η χειρότερη μέρα από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, έναν χρόνο τώρα και σήμερα μαθαίνουμε ότι πάμε πάλι για ρεκόρ κρουσμάτων. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας δεν υπάρχει πια κρεβάτι ούτε για δείγμα, ενώ δεκάδες είναι οι συμπολίτες μας για μέρες, για εβδομάδες που αναμένουν κρεβάτι στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη λίστα αναμονής, προχείρως διασωληνωμένοι στους θαλάμους, με φορητούς αναπνευστήρες και χωρίς την ενδεδειγμένη φροντίδα.

Έχετε αφήσει την κοινωνία και τους πολίτες απέναντι σε ένα πρωτοφανές αίσθημα ανασφάλειας, απροστάτευτους. Αντιμετωπίζετε έναν χρόνο τώρα την κρίση αυτή, την υγειονομική, χωρίς σχέδιο, χωρίς στοιχειώδη σοβαρότητα, μονάχα με επικοινωνιακή πολιτική».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.