ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει ο εισαγγελέας για τα δημοσιεύματα Βήματος και Δημοκρατίας

Στην απάντησή του στον Στέλιο Πέτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να παρέμβει εισαγγελέας για τα δημοσιεύματα του Βήματος και της Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει:

«Ο κ. Πέτσας μέχρι στιγμής δεν έχει πει ψέματα μόνο για το από πού ανατέλλει ο ήλιος. Οπότε ο λόγος του δεν έχει καμία αξία γιατί επί 8 μήνες διαψεύδεται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα.Ωστόσο σήμερα έχουμε δύο εφημερίδες οι οποίες, όχι μόνο δείχνουν εγκληματικά λάθη διαχείρισης της πανδημίας με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων συναθρώπων μας καθημερινά, αλλά και κάτι χειρότερο: ότι μαγειρεύονται στοιχεία με πολιτική σκοπιμότητα για να μην αναδειχθεί το ακριβές μέγεθος της τραγωδίας που ζούμε»

Τονίζει δε ότι:

«Πλέον τον λόγο πρέπει να έχει η δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η κυβέρνηση θα πρέπει σήμερα κιόλας να μοιράσει στα κόμματα της Βουλής τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής, που αρνείται εδώ και έξι μήνες.»

Η διάψευση της κυβέρνησης
Οι δύο εφημερίδες στα ρεπορτάζ τους κάνουν λόγο για τη δημιουργία παράλληλης λίστας κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, καθώς και για λανθασμένη ή ελλιπή ενημέρωση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ η επιτροπή κάνεις τις προτάσεις της στην κυβέρνηση η οποία παίρνει τις τελικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά τα ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων. Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε:

«H διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια. Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων.»

Προσέθεσε δε ότι

«Ο ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της. Τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του εργάζονται συστηματικά και ακούραστα κι αυτό το βλέπουν όλοι οι Έλληνες. Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται από τον ΕΟΔΥ και δημοσιεύεται καθημερινά η “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορoνοϊό (COVID-19)” και με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί συζητούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.