ΣΥΡΙΖΑ: Ο «κακός δαίμονας» του Στέφανου Κασσελάκη

Η επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα με την φράση: «δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ», δείχνει ότι πλέον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να δώσει την τελική του μάχη με τον βασικό αντίπαλο του. Με τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχει παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ασχολείται με το Ινστιτούτο που ίδρυσε αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλά στελέχη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός πάντως για την ώρα εμφανίζεται να μην θέλει να απαντήσει στις κατηγορίες του Στέφανου Κασσελάκη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι θα το πράξει στο μέλλον. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο βασικός του αντίπαλος είναι ο Αλέξης Τσίπρας καθώς θεωρεί ότι πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός και γι’ αυτό αποφάσισε να του διαμηνύσει ότι εάν συνεχιστεί το «ροκάνισμα» του, θα τον πάρει μαζί του….

Έτσι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την επίθεση του επιχειρώντας να απαξιώσει την περίοδο Τσίπρα μιλώντας για μαύρα χρήματα και για πρόγραμμα χωρίς στόχευση.

Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη λένε ακόμα ότι οι επιθέσεις του Χρήστου Σπίρτζη, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Γιώργου Τσίπρα έχουν ως αφετηρία την σχέση τους με τον πρώην πρωθυπουργό.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδίδει τις διαρροές που υπήρξαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα για την συνάντηση του Μανώλη Καπνικάκη με την διευθύντρια του Νίκου Ανδρουλάκη, στον Αλέξη Τσίπρα.

Το δημοσίευμα διαψεύστηκε απ’ όλες τις πλευρές ως κακόβουλο, το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ωστόσο ότι η είδηση δόθηκε εκ του πονηρού για να απαξιωθεί το εγχείρημα της κεντροαριστεράς και η συμβολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι ήταν ωστόσο η δημοσκόπηση που έδειξε τον Αλέξη Τσίπρα να προηγείται στο ερώτημα ποιος μπορεί να ενώσει την κεντροαριστερά ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό έφτασε στο 45%.

Τα δυο αιτήματα που έπεσαν στο κενό
Πριν ή μετά από αυτά τα γεγονότα ο Στέφανος Κασσελάκης διεμήνυσε μέσω τρίτου προσώπου – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου – στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα καλό θα ήταν να κάνει μιά δήλωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευθεί μέχρι τις εθνικές εκλογές με τον εκλεγμένο πρόεδρο του ενώ παράλληλα ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός να τηλεφωνήσει στον Χρήστο Σπίρτζη και να του ζητήσει να σταματήσει τι επιθέσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι δεν υπήρξε ούτε δήλωση αλλά ούτε απάντηση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα για το πρώτο σκέλος του αιτήματος, ενώ σε ό,τι αφορά την παρέμβαση στον Χρήστο Σπίρτζη η απάντηση ήταν αρνητική.

Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης αντιλαμβάνεται ότι το να τα βάζει με τον Αλέξη Τσίπρα την στιγμή που ο πρώην πρόεδρος του κόμματος δεν προκαλεί ούτε αναζητεί δημοσιότητα σε σχέση με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αδύναμο αφήγημα.

Έτσι αναζητά μέσα στο κόμμα έναν αντίπαλο ώστε να μπορέσει να πείσει τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δέχεται επίθεση και γι’ αυτό εμφανίζεται τόσο επιθετικός.

Τα έχουν χαμένα
Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι τα στελέχη που διαφωνούν μαζί του έχουν αποφασίσει να μην αντιδράσουν την συγκεκριμένη στιγμή. Επιθυμούν να τον αφήσουν να κινηθεί με βάση τους σχεδιασμούς του χωρίς ωστόσο να του δώσουν άλλοθι για τις κινήσεις του.

Όπως λένε μάλιστα το να εκθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης πολιτικά και ηθικά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο χτύπημα που μπορεί να δώσει στο κόμμα και το οποίο θα το πληρώσει και ο ίδιος.

Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι όλοι τα έχουν χαμένα και κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή τα περισσότερα στελέχη εμφανίζονται να παραδέχονται ότι δεν έχουν πολιτική στέγη για να απευθυνθούν. Όπως σημειώνουν θα ανοίξουν την πόρτα εξόδου όταν θα έχουν υπάρξει εξελίξεις στην κεντροαριστερά υπό την ηγεσία του Χάρη Δούκα.

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα για την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Στρασβούργο ενώ τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα πάρει μέρος στην αποφοίτηση του πανεπιστημίου Κας.

Σχετικά με τα μαύρα χρήματα για τα οποία μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της παλιάς φουρνιάς του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι είναι γνωστό σε όλους ότι το κόμμα τους αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες εδώ και πολύ καιρό και γι αυτό πολλές φορές είχε συζητηθεί και το κλείσιμο των ΜΜΕ.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.