Σύσκεψη για τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την καλύτερη προετοιμασία και κατάθεση του επίσημου αιτήματος διεκδίκησης της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) από την Αθήνα, με ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, συμμετείχε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Να σημειωθεί ότι, τόσο η ΠΕΦ όσο και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) έχουν δηλώσει την έμπρακτη υποστήριξή τους (με την παροχή τεχνογνωσίας) στο ελληνικό αίτημα για μεταφορά της έδρας του ΕΜΑ στην Ελλάδα, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται σήμερα. Η αλλαγή έδρας είναι απόρροια της επικείμενης αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς δεν μπορούν να εδρεύουν ευρωπαϊκά όργανα σε χώρες μη μέλη.

Στη σύσκεψη τονίστηκε η σημασία της επιτυχούς διεκδίκησης της έδρας του ΕΜΑ στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάταση της ελληνικής οικονομίας, συζητήθηκαν τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ο σχετικός φάκελος, καθώς και το χρονοδιάγραμμα και η συμβολή των εμπλεκομένων φορέων στην προετοιμασία και κατάθεσή του.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι αρμόδιος για την επιστημονική αξιολόγηση αιτήσεων για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας των φαρμακευτικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά. Παράλληλα, προωθεί την καινοτομία και την έρευνα στη φαρμακοβιομηχανία και διασφαλίζει την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.