Τα μπαρ έκλεισαν τα μεσάνυχτα και ο κόσμος βγήκε στις πλατείες – Προβληματισμός για τον Δεκαπενταύγουστο

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό τέθηκαν σε εφαρμογή και εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων οι επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα τήρησαν πιστά, ωστόσο προέκυψε ξανά το πρόβλημα του συνωστισμού σε ανοιχτούς χώρους.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από Καβάλα, Ζάκυνθο και Χανιά, με τον κόσμο να έχει αποχωρήσει τα μεσάνυχτα από τα μπαρ και τα εστιατόρια, καθώς κατέβασαν ρολά λόγω ωραρίου, αλλά να συγκεντρώνεται και σε αρκετές περιπτώσεις να συνωστίζεται σε ανοιχτούς χώρους, όπως στις πλατείες.

Η κατάσταση προκαλεί έντονο προβληματισμό στους ειδικούς, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν πως αν δεν αλλάξει κάτι τότε θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, ενδεχομένως και σε άλλες περιοχές.

Στην Καβάλα η διασκέδαση συνεχίστηκε στις πλατείες
Στην Καβάλα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων, παρατηρήθηκε αυτό που περίμεναν πολλοί, αφού οι θαμώνες των μπαρ μεταφέρθηκαν από τα κέντρα διασκέδασης στις πλατείες, προκειμένου να συνεχίσουν τη βραδινή τους έξοδο. Οπως κατέγραψε και ο φωτογραφικός φακός του proininews.gr, παρέες κάθονταν διάσπαρτες σε όλες τις πλατείες της πόλης και σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκε συνωστισμός.

Στη Ζάκυνθο έφυγαν από τα μπαρ και πήγαν στην παραλία
Παρόμοια ήταν η κατάσταση που παρατηρήθηκε στο νησί της Ζακύνθου και ειδικά στην περιοχή του Λαγανά, όπου πραγματοποιούν τις διακοπές τους ξένοι τουρίστες. Οπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα zantetimes, δεκάδες νεαροί και νεαρές, αφού αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα μπαράκια που έκλεισαν λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, συγκεντρώθηκαν στην παραλία και συνέχισαν να πίνουν και να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η παραλία του Λαγανά γέμισε με τουρίστες μετά το κλείσιμο των μαγαζιών τα μεσάνυχτα
Πέραν του συνωστισμού. που αποτελεί τεράστιο ζήτημα σχετικά με την προστασία του κόσμου από τον κορωνοϊό, αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες που άφησαν οι τουρίστες φεύγοντας, με την παραλία να έχει «πνιγεί» στα σκουπίδια μετά το ολονύχτιο πάρτι.

Ιδια κατάσταση και στην Κρήτη
Και στην Κρήτη όμως, τόσο στο Ηράκλειο όσο και στα Χανιά, οι καταστηματάρχες μπορεί να συμμορφώθηκαν, εκτός από έναν που συνέχισε να σερβίρει ποτά μετά τα μεσάνυχτα, οι θαμώνες πάντως αποφάσισαν να συνεχίσουν τη βραδινή τους έξοδο σε πλατείες.
Οπως γράφει και το Creta24.gr, στην Πλατεία Ελευθερίας αρκετοί θαμώνες από τα μπαρ -κυρίως νέοι- συγκεντρώθηκαν για να συνεχίσουν τη βραδινή τους έξοδο.

Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση στη Χερσόνησο, με τον κόσμο να συνεχίζει τη βραδινή του έξοδο στις παραλίες. Ενδεικτικό της κατάστασης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, 3.000 με 5.000 άτομα έφυγαν από τα μπαρ και βρέθηκαν σε άλλους χώρους.

Και στα Χανιά όμως μπορεί τα μπαρ και τα εστιατόρια να έκλεισαν, ωστόσο ο κόσμος μεταφέρθηκε στο ενετικό λιμάνι, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί συνωστισμός στην παραλιακή ζώνη της πόλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.