Τα πρώτα συμπεράσματα των ψυχιάτρων για τον δολοφόνο της Κικής

Τα πρώτα συμπεράσματα των τεχνικών συμβούλων για τον 39χρονο δολοφόνο της Κυριακής Γρίβα που έχασε τη ζωή της έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων – Αναπαράσταση της δολοφονίας ζητά η οικογένεια της 28χρονης

Το μοναδικό υπερασπιστικό επιχείρημα του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα φαίνεται πως καταρρέει με πάταγο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ψυχίατροι που είναι επιφορτισμένοι με την εξέταση του 39χρονου έχουν ήδη σκιαγραφήσει το ψυχολογικό προφίλ του. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι ειδικοί είναι δεν έχουν καμιά βάση οι ισχυρισμοί του για σοβαρά προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως, εξαιτίας των οποίων μάλιστα, δεν θυμάται ότι σκότωσε την άτυχη 28χρονη, όπως υποστήριξε στην απολογία του.

«Είναι απολύτως ενσυνείδητος και καταχρηστικός και, παρότι έχει αφαιρέσει μια ζωή, εξακολουθεί να λέει ψέματα», αναφέρουν οι πηγές τονίζοντας ότι, βάσει των πρώτων ενδείξεων, ο 39χρονος γνώριζε πολύ καλά τι έκανε όταν επιτέθηκε στην Κυριακή με μαχαίρι μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η πρώτη εξέταση του 39χρονου από τους τρεις ψυχίατρους-τεχνικούς συμβούλους ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες, Σάββατο 20/4. Ήδη, όμως, οι επιστήμονες έχουν εξετάσει με μεγάλη προσοχή τον ιατρικό φάκελο του δολοφόνου, ο οποίος έχει νοσηλευτεί κατά το παρελθόν σε νοσοκομεία και ψυχιατρικές δομές της Αττικής. Λόγω των πολλών και διαφορετικών παθήσεων που αναφέρονται στις ιατρικές γνωματεύσεις, εκτιμάται ότι όλα τα ψυχωσικά επεισόδια τα οποία είχε εμφανίσει είναι απόρροια της χρήσης ουσιών.

«Πρόκειται για γνωματεύσεις που αναφέρουν από τη μία κατάθλιψη, από την άλλη διπολική διαταραχή αλλά και σχιζοφρένεια. Ιατρικώς, είναι αδύνατον να ισχύουν όλα αυτά μαζί», αναφέρουν οι πηγές. Παράλληλα, εξηγούν πως αυτές οι διαφορετικές διαγνώσεις συνηθίζονται σε τοξικομανείς, οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα δεν πάσχουν από αυτά τα σύνδρομα.

Τον 39χρονο θα εξετάσουν ένας ψυχίατρος διορισμένος από το κράτος και άλλοι δύο, που ορίστηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι από τους δικηγόρους της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα. Το πιθανό είναι ότι θα απαιτηθούν κι άλλες εξετάσεις, ενώ στο τέλος οι ειδικοί θα συντάξουν ο καθένας ξεχωριστά τις εκθέσεις τους για το ψυχολογικό προφίλ του δράστη.

Αναπαράσταση της δολοφονίας ζητά η οικογένεια της 28χρονης
Αναπαράσταση του εγκλήματος της Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων ζήτησε η οικογένεια της μητέρας του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 οι δικηγόροι της οικογένειας της άτυχης 28χρονης υπέβαλαν κατεπείγοντα αιτήματα, προκειμένου να προχωρήσει η προκαταρκτική έρευνα που έχει διατάξει ο εισαγγελέας για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών των αστυνομικών του τμήματος Αγίων Αναργύρων, αλλά και να αξιοποιηθούν οι καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας καθώς και οι τηλεφωνικές συνομιλίες.

Νέα μήνυση
Την ίδια στιγμή, μήνυση σε βάρος των αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων κατέθεσαν στην Εισαγγελία Αθηνών οι γονείς της Κυριακής Γρίβα. Η νέα νομική ενέργεια έρχεται για να προστεθεί στην έρευνα που διεξάγει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων εναντίον των έξι αστυνομικών που φέρονται να έχουν ευθύνη για τη δολοφονία μπροστά στο αστυνομικό τμήμα. Βάσει της έρευνας, ήδη διαπιστώνονται οι πρώτες αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών και συγκεκριμένα της αξιωματικού Υπηρεσίας, αλλά και του φρουρού του τμήματος.

Σύμφωνα με νέο ηχητικό ντοκουμέντο που εξετάζεται, ενώ η 28χρονη κείτεται νεκρή έξω από το τμήμα, ακούγεται να λέει μια γυναικεία φωνή: «Τον αλήτη, τη σκότωσε την κοπέλα. Πριν από λίγο είχε έρθει στο γραφείο και ζητούσε η κοπέλα περιπολικό…»

Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο προέρχεται από το καταγραφικό της Άμεσης Δράσης, καθώς η Κυριακή είχε πάρει τηλέφωνο το 100, ζητώντας ένα περιπολικό να τη συνοδεύσει στο σπίτι της. Η γυναικεία φωνή που ακούγεται φαίνεται πως ανήκει στην αξιωματικό υπηρεσίας, η οποία, λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία της 28χρονης, της είχε πει πως δεν είχε διαθέσιμο περιπολικό για να τη συνοδεύσει στο σπίτι της. Κατά συνέπεια, η αξιωματικός ομολογεί εμμέσως τι είχε συμβεί στο γραφείο της, μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα.

Ακόμη, η έρευνα επικεντρώνεται και στην κατάθεση του φρουρού του τμήματος, ο οποίος υποστηρίζει πως αφόπλισε τον δράστη κλοτσώντας το μαχαίρι από τα χέρια του. Στο βίντεο, ωστόσο, που έχει δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται ο φρουρός πράγματι να βγαίνει από το κουβούκλιο και, ενώ πια η Κυριακή είναι νεκρή στο πεζοδρόμιο με τον δράστη ακόμα από πάνω της, ο ίδιος να αρπάζει τον 39χρονο από τις μασχάλες και να τον απομακρύνει από το άψυχο κορμί της κοπέλας, χωρίς όμως να τον αφοπλίζει, καθώς ακόμα κρατά στο χέρι του το μαχαίρι.

Από την άλλη πλευρά, η αξιωματικός Υπηρεσίας στην κατάθεσή της υποστηρίζει πως όταν πια κατέβηκε από το γραφείο και κατάλαβε τι είχε συμβεί, έδωσε εντολή στον φρουρό να αφοπλίσει τον δράστη. Πρόκειται για αντικρουόμενες καταθέσεις δύο ατόμων που ελέγχονται ακόμα και για βαρύτατα αδικήματα. Για τον φρουρό και την αξιωματικό Υπηρεσίας φαίνεται πως υπάρχουν στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος, η οποία οδήγησε στην απώλεια ζωής και μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε κακούργημα.

*Με πληροφορίες από Real News/https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.