Τα σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο της 57χρονης μετά από λιποαναρρόφηση

https://flamis.gr/

Η κόρη της 57χρονης κομμώτριας που έχασε τη ζωή της μετά από μια επέμβαση λιποαναρρόφησης στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει πως δεν υπήρξε προεγχειρητικός έλεγχος κάτι που δεν διαψεύδεται ούτε από το περιβάλλον του γιατρού.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια μίλησε στην κάμερα του MEGA αναφορικά με αυτό και είπε: «Πήγαμε με τη μητέρα μου στο συγκεκριμένο κέντρο στην Γλυφάδα. Δεν έγινε κανένας προεγχειρητικός έλεγχος και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία. Η επέμβαση έγινε στις 12 το μεσημέρι. Μετά από λίγο πήγαμε σπίτι και ο γιατρός μάς διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά. Λίγο αργότερα όμως η μητέρα μου άρχισε να πονά και να έχει ναυτίες, όμως έφαγε και κοιμήθηκε περίπου δύο ώρες».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Με το που γυρίσαμε σπίτι από το δεύτερο νοσοκομείο, η μητέρα μου άρχισε να έχει και έντονο πόνο στο στομάχι. Τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες. Δεν μπορούσε να μιλήσει η μαμά μου».
Τα πιθανά σενάρια
Ο Πέτρος Σαράκης, πλαστικός χειρουργός μιλώντας επίσης στην κάμερα εκπομπής του MEGA, εξήγησε πως λειτουργεί η λιποαναρρόφηση και πως μπορεί να διαρκέσει από μισή ώρα μέχρι 3 ώρες. Η ναυτία και η ζαλάδα, αποτελούν συμπτώματα που μπορούν να εμφανιστούν και σε μια πετυχημένη επέμβαση, όμως η εμφάνιση εξανθήματος που φέρεται να εμφάνισε η άτυχη γυναίκα στα πόδια προμήνυαν κάποιον κίνδυνο.

«Το σύμπτωμα που είναι σπάνιο και πολλές φορές παθογνωμικό είναι το εξάνθημα στα πόδια. Σε αυτήν την περίπτωση δε μιλάμε για λιπώδη εμβολή, μιλάμε για μόλυνση τοξικού σοκ», είπε χαρακτηριστικά ο πλαστικός χειρουργός, Πέτρος Σαράκης.
Παράλληλα, για τα εξανθήματα μίλησε και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης αναφέροντας πως η νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις.

«Σίγουρα υπάρχει χρονικός συσχετισμός με την επέμβαση, οπότε θα πρέπει να διερευνηθεί ο αιτιώδης σύνδεσμος του θανάτου με πράξεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου για να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ τους», λέει o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πρέπει να διευρυνθεί το εξάνθημα. Τα τοξικά αίτια πρέπει επίσης να διερευνηθούν όπως και οι μικροβιακές αιτίες. Η νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις για τον μηχανισμό του θανάτου.

Επέμβαση απλή δεν υπάρχει, ακόμα και μια συνηθισμένη επέμβαση μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές και να οδηγήσει στον θάνατο».

Πηγή:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.