Τέλος στα σενάρια για στήριξη Βενιζέλου ή Σημίτη για Πρόεδρο Δημοκρατίας από τη ΝΔ

Μπορεί η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος να είχε αρκετές αντιπαραθέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ωστόσο τo ενδιαφέρον επικεντρώθηκε, αν και πολύ νωρίς, στα πρόσωπα που σκοπεύουν να προτείνουν τα κόμματα για επόμενο Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Τα σενάρια για τη διαδικασία της εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα άρχισαν να ξετυλίγονται από χθες το απόγευμα όπου από το βήμα της βουλής ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

Η αρχή έγινε από τον πρωθυπουργό, ο οποίος κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεσμευτεί ότι θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο για μια δεύτερη θητεία στο Προεδρικό Μέγαρο. Και όταν εκείνος το απέφυγε να αποκαλύψει τα σχέδια του, τότε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει συμφωνήσει με τη Φώφη Γεννηματά να προταθεί και να ψηφιστεί άλλο πρόσωπο, «κάποιο στέλεχος νυν ή σε αποστρατεία του ΚΙΝΑΛ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ που προσβλέπουν σε συγκυβέρνηση μετά τις βουλευτικές εκλογές μοιράζουν από τώρα καρέκλες, «Σε ό,τι αφορά στον κ. Μητσοτάκη και στο ΚΙΝΑΛ, θα ήθελα -γιατί τους ακολουθείτε πιστά, στενά, σε όλες τις θέσεις και τις απόψεις- να σας πω πως όσα σχέδια κι αν απεργάζεστε σήμερα, όσα κι αν έχετε συμφωνήσει μεταξύ σας, όσες θέσεις κι αν έχετε ήδη μοιράσει μεταξύ σας προκαταβολικά, ακόμα και αυτή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, να ξέρετε το εξής: Κρατήστε τις ορέξεις σας, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, με 90 βουλευτές που θα αθροίζετε μαζί στην επόμενη Βουλή, Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να βγάλετε», είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε στον κ. Τσίπρα .«Γνωρίζετε καλά ότι με τον κ. Παυλόπουλο έχουμε μια άριστη σχέση και εκτιμώ ότι είναι άψογος στα καθήκοντά του. Μόνο το ΑΦΜ του κ. Παυλόπουλου που δεν μου ζητήσατε»,

Αμέσως μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, πολλά ήταν τα σενάρια που άρχισαν να συζητιούνται στα πολιτικά πηγαδάκια. Ωστόσο οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «φωτογράφισε» δύο πρόσωπα.Τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σημίτη.

Λίγες ώρες μετά τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα και τις εντυπώσεις που είχαν αρχίσει να δημιουργούνται, η Νέα Δημοκρατία ήρθε να βάλει τέλος στα συγκεκριμένα σενάρια.

Η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξη της στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» η Νέα Δημοκρατία να στηρίξει είτε τον Ευάγγελο Βενιζέλο είτε τον Κώστα Σημίτη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.