Θ. Φωτίου: Οι δικαιούχοι ΚΕΑ και ΚΟΤ πρέπει να επικαιροποιούν τα οικονομικά τους στοιχεία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Είναι βούληση της Κυβέρνησης να προστατέψει τους πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και να τους προσφέρει ενεργειακή προστασία ώστε κανένα νοικοκυριό να μην μείνει χωρίς ρεύμα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με αφορμή δημοσιεύματα για προβλήματα στην ηλεκτροδότηση δικαιούχων του ΚΕΑ.

Ωστόσο, όπως τόνισε «για να ισχύσει αυτό, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ και του ΚΟΤ πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν αίτηση επικαιροποιώντας τα οικονομικά τους στοιχεία».

«Φαίνεται ότι πολλοί δικαιούχοι του ΚΟΤ, αμέλησαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες με αποτέλεσμα να απεντάσσονται από την προστασία του ΚΟΤ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, «το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον περασμένο Φεβρουάριο δημιούργησε ταμείο έτσι ώστε όσοι είναι δικαιούχοι ΚΕΑ ή ΚΟΤ και δεν έχουν ρεύμα στην πρώτη κατοικία τους να υποβάλλουν αίτηση στον οικείο δήμο και να υπάγονται στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, με συνέπεια η οφειλή τους είτε να εκμηδενίζεται είτε να μειώνεται σε ποσοστά από 30% έως 75%».

«Καλούμε όλους τους δικαιούχους του ΚΕΑ να κάνουν την αίτηση επικαιροποίησης άμεσα για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.