«Θάλεια»: 9.900 κεραυνούς κατέγραψε το σύστημα «ΖΕΥΣ»!

Πολλά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Θάλεια» από το πέρασμά της στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με το meteo.gr, ισχυρές και βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν στο Ιόνιο, τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, με το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει 9.900 κεραυνούς έως το απόγευμα της Τετάρτης.

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα της «Θάλειας» στον μετεωρολογικό σταθμό της Κέρκυρας καταγράφηκαν 70.8 χιλιοστά βροχής, με τα 69 από αυτά σε περίπου 90 λεπτά

Τα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν με ιδιαίτερη ένταση στη Δυτική Μακεδονία. Κοζάνη, Καστοριά αλλά και η Φλώρινα, επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, που προκάλεσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και ατυχήματα. Τροχαίο ατύχημα με νταλίκα στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο Κοζάνης – Βέροιας, σημειώθηκε μετά τις 20:45 το βράδυ της Τετάρτης.

την περιοχή επικρατούσε σφοδρή καταιγίδα, ενώ σχηματίστηκαν και ουρές οχημάτων. Ακόμη οι ροδοκινοπαραγωγοί της Κοζάνης είδαν καταστροφές στη σοδειά τους. Και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης όμως αντιμετώπισαν προβλήματα από την κακοκαιρία, ενώ χωρίς ρεύμα έμεινε για περίπου μία ώρα ολόκληρος ο νομός Πιερίας λόγω σοβαρής βλάβης στις εγκαταστάσεις της ΑΔΜΗΕ στην Πτολεμαΐδα

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν, επίσης στην Κέρκυρα. Η καταρρακτώδης βροχή είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για την απομάκρυνση δέντρων και την άντληση υδάτων. Σύμφωνα με το meteo, ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε, σε Αμύνταιο, Γιαννιτσά και Βέροια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.