Θεοδωρικάκος: Εχουμε δώσει 30 εκατ. ευρώ περισσότερα για τις καθαρίστριες στα σχολεία

Για την υπόθεση των καταλήψεων αλλά και την γενική εικόνα των σχολείων μίλησε στο Open TV, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ενα από τα αιτήματα των μαθητών είναι και η προσθήκη περισσότερων καθαριστριών στα σχολεία, με τον κ.Θεοδωρικάκο να απαντά: «Φέτος δίνουμε 30 εκατομμύρια ευρώ, περισσότερα για την καθαριότητα στα σχολεία».

Και προσέθεσε: «Ενδεχομένως σε περιοχές να χρειάζονται ρυθμίσεις. Τα νέα παιδιά έχουν δικαίωμα να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Το να κλείνει ένα σχολείο, δεν γίνεται σωστή διεκδίκηση. Τα παιδιά θα μπορούσαν να συζητήσουν με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής τους. Το χειρότερο σχολείο είναι το κλειστό σχολείο. Με τον διάλογο λύνονται όλα. Υπάρχει καλή διάθεση. Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με τις καταλήψεις. Από τα κλειστά σχολεία πλήττονται φτωχές οικογένειες. Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιεί κάποιος τις καταλήψεις για κομματικούς λόγους».

Αναφερόμενος στις μάσκες και το λάθος που έγινε με το μέγεθος απάντησε: «Τα χρήματα είχαν δοθεί εγκαίρως. Το λάθος με τις μάσκες διορθώνεται».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα αδήλωτα τετραγωνικά που δηλώθηκαν από τους πολίτες εξασφαλίζοντας στους δήμους ποσό της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. «2.650.000 πολίτες έχουν δηλώσει αδήλωτα τετραγωνικά, γλίτωσαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ πρόστιμα αυτοί οι άνθρωποι. Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν το κράτος και το κράτος τους πολίτες» είπε.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ερωτώμενος για το τι συνέβη στο υπουργικό συμβούλιο, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την στάση-επίκληση αναρμοδιότητας από τον καθένα και την καθεμιά μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις απάντησε: «Ο πρόεδρος είπε ότι είμαστε μία ομάδα, εργαζόμαστε όλοι μαζί, έχουμε μεταξύ μας αλληλεγγύη»

Τέλος σε ό,τι αφορά στην ιθαγένεια είπε ότι «Η ιθαγένεια θα δίνεται γρήγορα και με διαφανή τρόπο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.