Θεσσαλονίκη: Στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης – Εγκαίνια με τον Μητροπολίτη Άνθιμο

Στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

H άφιξη του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και δίχως πολυπληθή υποδοχή για υγειονομικούς λόγους, υπενθυμίζοντας ότι η φετινή ΔΕΘ, είναι η πρώτη Covid free Έκθεση της Ευρώπης.

Αυτή την ώρα ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθεί τη δέηση των εγκαινίων με την παρουσία του Μητροπολίτη Άνθιμου, ενώ αργότερα θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ για να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν την Έκθεση. Θεωρείται βέβαιο πως στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της πόλης.
Άλλωστε χθες, Παρασκευή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας, η ανάπλαση της ΔΕΘ «είναι μια μεγάλη νίκη της Θεσσαλονίκης».

Παρόντες είναι μεταξύ άλλων οι: Υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη βόλτα στα Περίπτερα της Έκθεσης, ενώ, στις 20:00 έχει προγραμματιστεί η ομιλία του στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με την παραχώρηση συνέντευξης Τύπου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 13:00.