Θετικό μήνυμα» για τις διμερείς σχέσεις η επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ,δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών

Ανακοινώνοντας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, την επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σήμερα και αύριο στην Αθήνα, τόνισε πως το γεγονός ότι πραγματοποιεί αυτό το ταξίδι στην αρχή της θητείας του συνιστά ένα «θετικό μήνυμα» για τις διμερείς σχέσεις. Η επίσκεψη εκφράζει τόσο «τη δική του όσο και τη γερμανική αλληλεγγύη στους Έλληνες» που ζουν «από πολλές απόψεις όντως σε δύσκολες συνθήκες». «Σταθερή πρόθεση» της Γερμανίας είναι η «εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Σέφερ υποδεικνύοντας την ατζέντα συνεργασίας που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ.

Το γεγονός ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης είναι ένδειξη της πεποίθησης του κ. Γκάμπριελ «για το πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα ως το λίκνο της δημοκρατίας αλλά και τη σημασία της στο μέλλον για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». Όπως δήλωσε ακόμη ο κ. Σέφερ, «η Ελλάδα είναι ένα αναντικατάστατο, σημαντικό μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.»

Σήμερα το βράδυ ο κ. Γκάμπριελ θα έχει δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ αύριο θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στην συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Κεντρικά θέματα των συνομιλιών θα είναι το μεταναστευτικό και το προσφυγικό. Ο Γερμανός ΥΠΕΞ θα επισκεφτεί επίσης την Εθνική Πινακοθήκη, η οποία θα στεγάσει την έκθεση DOCUMENTA που θα ξεκινήσει στην Αθήνα και θα συνεχιστεί στο γερμανικό Κάσελ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.