Θοδωρής Σκυλακάκης: Τα χρήματα που θα απορροφήσουμε θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, έγινε ο Θοδωρής Σκυλακάκης μετά τις διορθωτικές κινήσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η δουλειά μας είναι εξαιρετικά δύσκολη», τόνισε ο υπουργός στην πρώτη του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 για τη διαχείριση των 72 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

«Τα χρήματα που θα απορροφήσουμε θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις» σημείωσε και διευκρίνισε ότι το ποσό αυτό θα πρέπει να διανεμηθεί μέσα σε έξι χρόνια.

«Για να δει ο κόσμος βελτίωση στη ζωή του προηγείται μια σοβαρή τεχνοκρατική δουλειά. Με μεγάλα λόγια δεν γέμισε ποτέ το τσουκάλι μιας χώρας» είπε και πρόσθεσε ότι η διαφορά στην τσέπη των πολιτών θα υπάρξει μόλις έρθουν τα πρώτα χρήματα.

Για το πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης είπε: «Το πεδίο είναι ευρύ, το 30% θα πάει για σκοπούς της πράσινης Ευρώπης, που περιλαμβάνουν και την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και νερού».

«Το ποιοι και πόσοι φόροι θα μειωθούν θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά δεδομένα» είπε για τις εισφορές.

Διευκρίνισε πάντως ότι όσο υπάρχει ο κορονοϊός, είναι πιθανό να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα, γι αυτό θα είναι πολύ προσεχτικός στις δεσμεύσεις του και στην εισήγηση για μείωση φόρων.

«Όσο περισσότερο διαρκεί η κρίση του κορονοϊού τόσο θα μειώνονται τα ταμειακά διαθέσιμα. Κάθε φορά που πάμε να σηκώσουμε κεφάλι, έρχεται κάτι που μας πατάει…» είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Παράλληλα σημείωσε ότι το σχέδιο Πισσαρίδη θα αποτελέσει εργαλείο για την πορεία ανάκαμψης και πρόσθεσε ότι τα 2 δις από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένονται το φθινόπωρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.