Θρήνος και οργή για την Μητρόπολη στο τελευταίο αντίο της 17χρονης Νικολέτας

Αβάσταχτος ο πόνος των δικών της ανθρώπων, στο τελευταίο αντίο, στην Κρήτη. Η 17χρονη Νικολέτα που σκοτώθηκε όταν έπεσε στο κενό από γέφυρα, οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία. Δεν διαβάστηκε το Ευαγγέλιο μετά από απόφαση της οικείας Μητρόπολης…

Αστείρευτα τα δάκρυα στο τελευταίο αντίο της 17χρονης Νικολέτας που έσβησε τόσο πρόωρα και αναπάντεχα, την Πέμπτη 23 Μαΐου του 2024, όταν έπεσε στο κενό από γέφυρα στην Κρήτη. Ο αδικοχαμένος άγγελος βρίσκεται στον παράδεισο και ας επέμεινε τελικά η οικεία Μητρόπολη να μη διαβαστεί το Ευαγγέλιο. Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, η απόφαση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερσονήσου έχει προκαλέσει κοινωνική κατακραυγή.

Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός και οργή καθώς υποστηρίζεται ότι η στάση αυτή είναι ιδιαίτερα σκληρή και δεν δίνει το καλό παράδειγμα. Η εκκλησία όφειλε αυτές τις δύσκολες ώρες να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας, να την στηρίξει και να της δώσει κουράγιο.

Η Νικολέτα ήταν ένα άκακο και ευαίσθητο πλάσμα που χάθηκε στον ανθό της νιότης της. «Τέτοιες συμπεριφορές, δυστυχώς, απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία» έλεγαν συγγενείς και φίλοι της 17χρονης που σκοτώθηκε όταν έπεσε στο κενό από γέφυρα. Στο Μοχό, στη Σταλίδα και στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί αναβρασμός.

Στο μεταξύ, μπορεί η οικογένεια να αμφισβητεί την εκδοχή της αυτοκτονίας, όμως για το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, βάσει και της ιατροδικαστικής, ο φάκελος της υπόθεσης ταξινομείται ως αυτοχειρία.

Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση Creta, η μεγαλύτερη αδερφή της αδικοχαμένης Νικολέτας ξέσπασε, αδυνατώντας να πιστέψει πως δεν θα ξαναδεί την αδερφή της. «Ξέρω ότι σίγουρα δεν αυτοκτόνησε. Γιατί να αυτοκτονήσει ένα παιδί χαρούμενο. Μιλούσαμε πολύ συχνά, μου έλεγε όλες τις σκέψεις της, γιατί να αυτοκτονήσει;», δήλωσε.

«Ήταν μια χαρά, ήταν πολύ χαρούμενη γιατί ξέραμε ότι θα φύγουμε στο εξωτερικό. Κάποιες φορές αγχωνόταν λίγο με τις εξετάσεις, γιατί ήθελε να βγάλει έναν καλό βαθμό για το σχολείο, αλλά ήξερε ότι θα πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό, οπότε δεν την ένοιαζε και τόσο» είπε και συνέχισε.

«Την είχαν δει και το πρωί στη στάση του λεωφορείου, είχε βάλει και τα ωραία της ρούχα, ήταν μια χαρά. Ήταν η τελευταία ημέρα που θα έγραφε εξετάσεις στο σχολείο και ήταν μια χαρά. Ετοιμαζόταν για το καλοκαίρι, για να πάει για μπάνια, να ζήσει τη ζωή της. Ήταν πολύ χαρούμενο παιδί, δεν ξέρω», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή.

Την ίδια ώρα το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου θα διεξάγει έρευνα σε σχέση με τα όσα έχουν καταγγελθεί τόσο δημόσια όσο και σε καταθέσεις από οικεία πρόσωπα της 17χρονης και ειδικότερα την αδερφή της, ότι η Νικολέτα δεχόταν λεκτικό bullying στο σχολείο της.

Οι αναφορές αυτές αφορούν στην συμπεριφορά ενός καθηγητή και κάποιων συμμαθητών του κοριτσιού. Σε συνεννόηση με την αρμόδια Εισαγγελέα θα δοθούν κατευθύνσεις ώστε να ληφθούν καταθέσεις και να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα σε σχέση με το σκέλος του μπούλινγκ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.