Τι ακριβώς είπε ο Ραγκούσης και προκάλεσε την Εκκλησία

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξελίσσεται η διαμάχη εκκλησίας και Γιάννη Ραγκούση. Ο κ.Ραγκούσης, σε συνέντευξη του στο ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό Antivirus, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει την ύπαρξη ομοφυλόφιλων παπάδων.

«Έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες- οι οποία είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, προκαλώντας την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου.

Σε ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος καλεί τον Ραγκούση «να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Ο Ραγκούσης απαντώντας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως λυπάται «για την αντίδραση αυτή. Υπερασπίζομαι πάντοτε τη γνώμη μου και τις αντιλήψεις μου. Μιλάω πάντα με παρρησία».

Στο πλευρό του στάθηκε και ο συνυποψήφιός του, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σχολίασε πως «η στήριξή μου στον κ. Ραγκούση είναι δεδομένη. Ο σεβασμός στην ελευθερία του λόγου είναι θέμα αρχής. Για την υπεράσπιση αυτών των αρχών και αξιών βρίσκομαι στην πολιτική».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.