Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Προς συμβιβασμό και μάλιστα με τους όρους των δανειστών βαδίζει η κυβέρνηση για το χρέος, όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κύριο χαρακτηριστικό, σύμφωνα με Τα Νέα, ήταν η αβεβαιότητα και η αμηχανία για τις εξελίξεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αναγνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια ρήξης ή λεονταρισμών και να επιβεβαιώνουν ότι δεν διαφαίνεται νέα πρόταση στο τραπέζι εκτός από αυτή του Σόιμπλε που απορρίφθηκε στο Eurogroup του Μαΐου.

Κατά πληροφορίες που μετέφεραν και κυβερνητικές πηγές στη συνεδρίαση ειπώθηκε ότι η Αθήνα είναι διατεθειμένη να δεχτεί οποιαδήποτε πρόταση των δανειστών με μοναδικό όρο να εξασφαλίζει την προοπτική ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και άρα την έξοδο στις αγορές.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τα στελέχη του, ο Τσίπρας επανέλαβε ότι τυχόν αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα θα σημάνει ότι τα μέτρα της περιόδου 2019-2020 δεν θα εφαρμοστούν, κάτι που αναφέρεται ρητά και στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Στη χτεσινή συνεδρίαση, επίσης, υπήρξαν στελέχη που άσκησαν κριτική για το ότι η κυβέρνηση ασχολείται συνεχώς με τη διαπραγμάτευση και δεν κυβερνά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.