Τι λέει η γιαγιά του 14χρονου που σκοτώθηκε για μία selfie – «Έτσι μου είπαν ότι πέθανε»

Η πτώση θανάτου ενός 14χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη, συντάραξε ολόκληρη την πόλη. Η γιαγιά του αδικοχαμένου αγοριού μίλησε για το δυστύχημα για πρώτη φορά…

Η γιαγιά του άτυχου παιδιού μιλάει για το δυστύχημα που «πάγωσε» την Αλεξανδρούπολη και ολόκληρη τη χώρα. Ο εγγονός της ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας που έμενε, για να βγάλει μία φωτογραφία, με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Κάποια στιγμή πάτησε στο τζάμι του φωταγωγού, το έσπασε και βρέθηκε από μεγάλο ύψος στο κενό. Ο θάνατός του, ήταν ακαριαίος. Ο πατέρας του, που ήταν μπροστά, ήταν αδύνατον να τον σώσει.

Η τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη βύθισε στο πένθος τους στενούς συγγενείς του θύματος. Ο 14χρονος είχε γιορτάσει μια μέρα νωρίτερα τα γενέθλιά του. Είχε πανηγυρίσει την πρόκριση του αγαπημένου του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League. Ο πατέρας του, που θα εκτελούσε εργασίες στην ταράτσα, δέχτηκε να τον πάρει μαζί για να βγάλει τη selfie. Λίγο αργότερα σημειώθηκε το μεγάλο κακό…

«Τι να πω; Το παιδί έπεσε από τον φωταγωγό. Πήγε να βγει μία φωτογραφία και έπεσε από τον φωταγωγό. Είχε γενέθλια. Το απόγευμα θα ερχόταν από εδώ το παιδί. Αλλά… ήρθαν στο σπίτι και μου λέει «θα πάμε στο νοσοκομείο, σε θέλει ο αιματολόγος». Λέω «δεν πάω, όχι πάμε λέει». Και όπως φτάσαμε στο νοσοκομείο, μας είπαν ότι πέθανε. Δύσκολα. Τι να σου πω ο μπαμπάς του… Η μαμά του ήταν στη δουλειά και την ειδοποίησαν και έφυγε. Ήταν καλό παιδί. Ο μπαμπάς του είναι στο νοσοκομείο. Δεν μπορεί. Η κόρη μου και ο γαμπρός μου είναι χάλια» είπε η γιαγιά του αδικοχαμένου παιδιού στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του Mega




Ο παππούς του 14χρονου είχε μιλήσει λίγες ώρες μετά το δυστύχημα στο newsit.gr. Μας είχε περιγράψει όλα όσα έγιναν εκείνα τα δευτερόλεπτα στην πολυκατοικία που έμενε το άτυχο παιδί στην Αλεξανδρούπολη. «Ο θάνατος του εγγονού μου ήταν κεραυνός εν αιθρία. Έχουν καταρρακωθεί οι ψυχούλες μας. Είναι μία κατάσταση που δεν ελέγχεται πνευματικά. Μπορεί να είμαι ιερέας και να την ελέγχω αλλά ανθρωπίνως δεν είναι εύκολο. Να μην το ζήσει κανείς αυτό, είναι τόσο δύσκολο» μας είπε αρχικά ο παππούς του άτυχου αγοριού και συνέχισε:

«Ήταν πολύ έξυπνο και δραστήριο παιδί. Χαμογελαστό παιδί. Ανέβηκε στην ταράτσα με τον πατέρα του για να βγάλει μία selfie φωτογραφία, δεν ξέρω πώς, παραπάτησε και έπεσε στον φωταγωγό από τον 5ο όροφο. Είχε κερδίσει η αγαπημένη του ομάδα ο ΠΑΟΚ και ζήτησε από τον πατέρα του να ανεβούν στον 5ο όροφο και φορώντας τη φανέλα της ομάδας του να βγάλει μια φωτογραφία και να την έχει. Απο τη χαρά για την ομάδα του. Όμως όλο αυτό εξελίχθηκε σε τραγωδία. Πήγε στην άκρη του φωταγωγού, είχε ένα τζάμι που, ίσως να ήταν και ραγισμένο, το ακούμπησε, έσπασε και έπεσε μέσα».

«Την Παρασκευή ο Γιαννάκης είχε τα γενέθλια του. Είχαμε τηλεφωνηθεί και του τραγουδούσα να ζήσεις Γιάννη με άσπρα μαλλιά και το παιδί γελούσε. Μου είχε πει ότι θα ερχόταν την Κυριακή να μας κεράσει. Ήταν ο μικρός της οικογένειας. Είχε άλλα δύο μεγαλύτερα αδέλφια 28 και 24 ετών. Ήταν ο βενιαμίν της οικογένειας ο Γιαννάκης» λέει συντετριμμένος στο newsit.gr ο ιερέας παππούς του άτυχου παιδιού.

«Σε μια τέτοια στιγμή δεν μπορείς εύκολα λόγια για να παρηγορήσεις κάποιον. Αυτό τώρα ήταν μια μαχαιριά μέσα στην καρδιά. Σαν να πήρε κάποιος ένα μαχαίρι και το έστριψε μέσα. Τι να πούν τα παιδιά μου που έχασαν το βλαστάρι τους; Αύριο θα γίνει η κηδεία του και θα σφίξουμε την καρδιά μας να το αποχαιρετίσουμε. Τα παιδιά πρέπει να προσέχουν πάντα. Για να μη φτάνουμε σε τέτοιες τόσο δυσάρεστες καταστάσεις» καταλήγει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 14χρονος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.