Τι λέει η μητέρα του 6χρονου που τραυματίστηκε από την έκρηξη στο δημοτικό στις Σέρρες

Μία ακόμα τραγική σύμπτωση συνδέει τη μητέρα του 6χρονου τραυματία και τον πατέρα του 11χρονου Βασίλη από τις Σέρρες.
Αποκλειστικά στο LIVE NEWS θα μιλήσει η καρδιολόγος μητέρα του 6χρονου που τραυματίστηκε στις Σέρρες, που κάνει το ίδιο επάγγελμα με τον πατέρα του 11χρονου Βασίλη που είναι επίσης καρδιολόγος.

«Φύγαμε εσπευσμένα με το ασθενοφόρο, ο μπαμπάς του πήγε και τον παρέλαβε από εκεί, πρέπει να τον είχε βγάλει σε αυτήν την πίσω αυλή την οποία εγώ προσωπικά δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το μέρος εκεί πίσω. Συνέχεια τα παιδιά έπαιζαν μπροστά, τον πήγε εκεί πίσω γιατί ήταν ο πιο μικρός και ήθελε να παίξει και αυτός και μετά από λίγο συνέβη το περιστατικό».

»Σε γενικές γραμμές ο γιος μου είναι καλά, αλλά με ρωτάει για το άλλο παιδάκι και τώρα είμαστε σε επαφή με παιδοψυχίατρους, ψυχολόγους για να δούμε πώς θα του το πούμε. Πώς θα επανέλθει στο σχολείο».
Αβάσταχτος ο πόνος για τις οικογένειες
Ο πόνος είναι αβάσταχτος για τις οικογένειες των παιδιών που ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε μέσα σε λίγα λεπτά στα καλά του καθουμένου κατά τη διάρκεια εργασιών στον λέβητα του σχολείου.

«Με ρωτάει συνέχεια γιατί έγινε αυτό. να του εξηγήσω. Γενικά δεν το πολυπροσπαθώ, προσπαθώ να μην το πολυσκαλίσω γιατί δεν ξέρω και πώς πρέπει να το χειριστώ ακριβώς. Με ρωτούσε χτες 05.00 η ώρα το πρωί αν το κεφαλάκι του παιδιού του άλλου ήτανε μαύρο ή ροζ.

»Τώρα αυτό έχει κάποιο συμβολισμό γιατί μάλλον κάτι είδε γιατί το παιδάκι αυτό είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα στο κεφάλι. Απλά δε θέλω να πω εγώ κάτι επειδή ακόμα δεν το έχει δει ειδικός, έχω μιλήσει μόνο εγώ. Θέλω τώρα μέσα σε αυτές τις ημέρες να μιλήσει με κάποιον ειδικό».

Σύμφωνα με τη μητέρα ου, ο 6χρονος έχει χτυπήσει στο κεφάλι.

«Στο κεφάλι πάλι είχε ένα κάταγμα για το οποίο χειρουργηθήκαμε από νευροχειρουργό. Το μάτι του είναι κλειστό, είναι μελανιασμένο. Θα μπορούσε να έχει πάθει εγκεφαλική βλάβη μεγάλη, να πάθει αιμορραγία. Θα μπορούσε να έχει ακρωτηριαστεί, θα μπορούσαν να έχουν συμβεί τα πάντα».

Στην εκπομπή LIVE NEWS είχε μιλήσει και ο θείος του Βασίλη που είχε συγκλονίσει με την περιγραφή του και την ελπίδα της οικογένειας πως ο χαμός του Βασίλη δε θα πάει άδικα.

Την ίδια ώρα, η μαρτυρία του διευθυντή του 12ου Δημοτικό πως δεν άφησε το συνεργείο που είχε φύγει από το 9ο Δημοτικό σχολείο όπου έγινε έκρηξη να μπουν στο δικό του σχολείο, συγκλονίζει.

Η έκρηξη, που κόστισε τη ζωή στον 11χρονο Βασίλη, έγινε στις 14:20, μιάμιση ώρα αφότου το τεχνικό συνεργείο έφυγε από το 9ο Δημοτικό και είχαν πάει στο 12ο για να πραγματοποιήσουν και εκεί εργασίες αφού, όπως φαίνεται, δεν είχαν ενημερωθεί για την τραγωδία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.