Τι λένε οι μετεωρολόγοι – Νέο χιονοκύμα, χιονομπόρες ή υποχώρηση της Μπάρμπαρα

Νέες χιονοπτώσεις προβλέπουν οι μετεωρολόγοι τις επόμενες ώρες επιμένοντας ότι η Μάρμπαρα θα συνεχίσει να μας απασχολεί και την Τρίτη.

Ωστόσο υπάρχει διχογνωμία τόσο για την ένταση των φαινομένων όσο και το κατά πόσο τα χιόνια θα συνεχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους και τις επόμενες ημέρες.

Χιόνια μέχρι και την Πέμπτη
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος κάνει λόγο για χιόνια μέχρι και την Πέμπτη ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τις περιοχές που αναμένεται να επιμείνουν τα φαινόμενα και εξηγεί με βίντεο την εξέλιξη του καιρού.

Συγκεκριμένα γράφει:

«Κατά διαστήματα έως και την Πέμπτη θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στις παρακάτω περιοχές :
▪️ Νότια Χαλκιδική
▪️Ανατολική & Νότια Θεσσαλία
▪️Σποράδες & Εύβοια
▪️Κεντρική & Ανατολική Στερεά
▪️Αττική
▪️Ανατολική Πελοπόννησος
▪️ΒΑ, Κεντρικό & Νότιο Αιγαίο»

Δείτε το βίντεο

Υποχώρηση του χιονιά

Μάλλον σε διαφορετικό μήκος κύματος κινούνται οι εκτιμήσεις του Θοδωρή Κολυδά που φέρνει «τα καλά της Barbara» όπως γράφει και δεν είναι άλλα από την υποχώρηση του χιονιά όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή του.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση που έκανε στο facebook

Νέο χιονοκύμα

Για ένα νέο χιονοκύμα, που επιβεβαιώνεται από το προγνωστικό σύστημα της ομάδας του κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook από την μεριά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως υποστηρίζει και τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που είχε αναφέρει και νωρίτερα, για νέα επιδείνωση του καιρού και ισχυρές χιονοπτώσεις στην Αττική.

«Και τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από το προγνωστικό μας σύστημα συγκλίνουν σε νέα επιδείνωση του καιρού από τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.

Αυξημένες οι πιθανότητες αυτό το νέο χιονοκύμα να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μπόρες χιονιού

Νέα χιόνια αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Αττική, σύμφωνα και με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως από τη νύχτα κάποιες μπόρες χιονιού αναμένονται στην Αττική, οι οποίες στα βόρεια και βορειοδυτικά αναμένονται να είναι περισσότερες.

Από το μεσημέρι της Τρίτης (7/2) τα φαινόμενα θα κοπάσουν, ωστόσο από το απόγευμα και ορεινά θα υπάρξουν ξανά νέες χιονοπτώσεις. Μάλιστα, νέες μπόρες χιονιού αναμένεται να δουν τα ανατολικά και βόρεια τμήματα της Αττικής από το βράδυ της Τρίτης προς το ξημέρωμα της Τετάρτης (8/2).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς, ενώ στα βόρεια τμήματα του νομού το θερμόμετρο θα δείχνει 5 έως και 6 βαθμούς χαμηλότερα.

Κάποια φαινόμενα με χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη και την Πέμπτη, κατά περιόδους στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, αλλά και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Σημειώνεται πως για αύριο, Τρίτη, χιόνια θα δουν και οι βόρειες Κυκλάδες ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ χιονοπτώσεις προβλέπονται και για την Κρήτη στα ορεινά από τα 400 μέτρα.

Από την Παρασκευή φαίνεται πως από πλευράς φαινομένων ο καιρός θα βελτιωθεί με την θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει σε μονοψήφιους αριθμούς, με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει πως μέχρι και τα μέσα του μήνα ενδέχεται να υπάρξουν και νέες κατεβασιές κρύου αέρα προς την περιοχή μας.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.