Τι σημαίνει η γερμανική εμπλοκή για την Ελλάδα

Στο Βερολίνο και τις εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας είναι στραμμένα τα βλέμματα της ηγεσίας του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς η εμπλοκή στην διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης στην ισχυρότερη οικονομική δύναμη της ευρωζώνης διαμορφώνει νέα δεδομένα.

Η καθυστέρηση στην διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης και το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Γερμανία συνιστούν, κατά τα όσα μεταδίδουν οικονομικοί παράγοντες στην Αθήνα, μία δυνάμει εμπλοκή και μία παράμετρο που σε καμία περίπτωση δεν προμηνύει ευνοϊκές εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.

Κρίσιμη παράμετρος υπό αυτές τις συνθήκές είναι ένας συνδυασμός παραγόντων:

Αφενός, η εκκρεμότητα της αξιολόγησης. Όσο οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, τόσο αυξάνεται η αβεβαιότητα για την έκβαση της διαδικασίας, αρχίζουν να φοβούνται οι ίδιες οικονομικές πηγές.

Αφετέρου, η καθυστέρηση ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία, εντείνει την ανησυχία για το κατά πόσον είναι ρεαλιστική η προσδοκία της ελληνικής κυβέρνησης για την έναρξη μίας συζήτησης για το θέμα του χρέους στις αρχές του επόμενου έτους. Και στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν δρομολογηθεί σε ορατό χρονικό ορίζοντα, οι εξελίξεις και στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό χαρακτηρίζονται απρόβλεπτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.