Τι θα πει ο Αλ. Τσίπρας στο 2ο Thessaloniki Summit

Την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ενίσχυση επενδύσεων με όρους και προϋποθέσεις, όπως αυτοί έχουν σαφώς διατυπωθεί αναμένεται να επαναλάβει απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία στο 2ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Ο κ. Τσίπρας θα υπογραμμίσει την ανάγκη οι επενδύσεις να γίνονται με σεβασμό της εργασίας και των εργαζομένων, στους περιβαλλοντικούς νόμους και την κείμενη ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

«Αυτό είναι εξάλλου το μοντέλο που ακολούθησε η κυβέρνηση και στο Ελληνικό» , θα πει ο κ. Τσίπρας, «προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά η επένδυση χωρίς να δημιουργηθούν ανυπέρβλητα εμπόδια στο μέλλον».

Βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να κινείται στη λογική της αποτελεσματικότητας και της ουσίας και όχι της επικοινωνίας για το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων, θα επαναλάβει ο πρωθυπουργός και θα κάνει λόγο για μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την τόνωση της αναπτυξιακής τροχιάς της ελληνικής οικονομίας με την πλήρη εκμετάλλευση των χρηματοδοτικών εργαλείων που βρίσκονται στη διάθεσή της.

Ως ενδεικτικό στοιχείο θα σημειώσει πως η Ελλάδα είναι πρώτη στην απορρόφηση ΕΣΠΑ για τρίτη συνεχή χρονιά και 6η στην απορρόφηση του πακέτου Γιούνκερ, ενώ υπάρχουν σημαντικές συμφωνίες με την ΕΤΕπ για πρόσθετη χρηματοδότηση.

Ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί εκτεταμμένα στη βιομηχανία, στη λογική ενός νέου παραγωγικού μοντέλου βασισμένου στην πραγματική παραγωγή και όχι στο μοντέλο του κρατικοδίαιτου επιχειρηματία και των μεσαζόντων.

Αναμένεται να τονίσει ιδιαίτερα τη σημασία της βόρειας Ελλάδας στην ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής, δεδομένου ότι εκεί βρίσκονται παραδοσιακά και οι περισσότερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας.

Επιπλέον, θα αναφερθεί εκτενώς στη θετική πορεία της οικονομίας και του προγράμματος, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε εντός στόχων και θα επαναλάβει την πρόθεση όλων των πλευρών για γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, προκειμένου να μπούμε στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από το μνημόνιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.