Την αθώωση Τσουκάτου στην υπόθεση της Siemens πρότεινε η εισαγγελέας

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος αποχωρεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την δίκη της ΖΗΜΕΝΣ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Να αθωωθεί ο Θεόδωρος Τσουκάτος για το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ, στην υπόθεση της Siemens πρότεινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, ο άλλοτε στρατηγός του ΠΑΣΟΚ έλαβε το ποσό του ενός εκατομμυρίου μάρκων το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία, το οποίο δεν πήγε στα ταμεία του κόμματος όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αλλά σε υπαλλήλους του ΟΤΕ.

Ωστόσο, όπως είπε, επειδή δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν από την έρευνα οι αποδέκτες υπάλληλοι των «δώρων», η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του. Παράλληλα, η κ. Σκεπαρνια πρότεινε την αθώωση και των παρένθετων προσώπων, από τους λογαριασμούς των οποίων έφτασαν τα χρήματα στον Θεόδωρο Τσουκάτο.

Σε δήλωση του ο συνήγορός του Διονύσης Γκούσκος ανέφερε: «Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».