Tο απειλητικό μήνυμα Λύτρα στην Πολυζωγοπούλου-«Δώσε τα ρούχα και τα λεφτά»

Ένα εκρηκτικό σκηνικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (19.06.24) στο σπίτι, όπου διαμένει η Σοφία Πολυζωγοπούλου, θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της και γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα.

Την ώρα που ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν μετά τον άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος της συζύγου του, ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός, αποκάλυψε νέα στοιχεία για τα μηνύματα που έλαβε το θύμα στο κινητό της. Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στο Open το πρωί της Τετάρτης (19.06.24), χθες το βράδυ δημιουργήθηκε ένα viber group, στο οποίο η Σοφία Πολυζωγοπούλου μετείχε χωρίς τη θέλησή της και τη συναίνεσή της, γεγονός που σηματοδοτεί παραβίαση των όρων συναναστροφής.

«Τα μηνύματα έχουν προτρεπτικό χαρακτήρα, όχι παραινετικό, μηνύματα μίας ομάδας ανθρώπων που σίγουρα θέλουν να ασκήσουν πιέσεις στη Σοφία. Θα τεθούν σε γνώση της ανακρίτριας», είπε ο κ. Σοφός.




Την ίδια ώρα, πληροφορίες από το περιβάλλον της Σοφίας Πολυζωγοπούλου κάνουν λόγο για απειλητικό μήνυμα, που έλεγε «δώσε τα ρούχα και τα λεφτά».

Σημειώνεται πως χθες το βράδυ η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα με το ένα από τα παιδιά τους και δικηγόρο μπήκαν στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά του ποινικολόγου, για να πάρουν προσωπικά αντικείμενά του. Όταν τους αντιλήφθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου τρομοκρατήθηκε, πάτησε το panic button και λιποθύμησε.

Σημειώνεται πως έξω από το σπίτι βρισκόταν περιπολικό της Αστυνομίας, όμως από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε το panic button, κατέφτασαν άλλα δύο περιπολικά και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Γέρακα.

Συγκεκριμένα, από την πλευρά της Σοφίας Πολυζωγοπούλου κατατέθηκε μήνυση για παραβίαση των περιοριστικών όρων τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Οι μηνύσεις θα διαβιβαστούν άμεσα στην Εισαγγελία και από εκεί στην ανακρίτρια, η οποία συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα, μπορεί να διατάξει την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση για τον δικηγόρο.

Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται, ο δικηγόρος της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, Θέμης Σοφός, να ενημερώσει την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, για την παραβίαση του περιοριστικού όρου εκ μέρους του κατηγορούμενου ζητώντας, σύμφωνα με τον νόμο, την αντικατάσταση των όρων αυτών με την προσωρινή του κράτηση.

Η μήνυση σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της παράνομης βίας, της εξύβρισης της απειλής και της διάταξης οικιακής ειρήνης με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.