Το backstage της ορκωμοσίας στη Βουλή -Πηγαδάκια, φιλιά, κους κους

Οι βουλευτές Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τον Κώστα Λούλη

Οι παλιοί… επανήλθαν στα βουλευτικά έδρανα και οι νέοι πήραν το βάπτισμα του πυρός. Η ορκωμοσία της νέας βουλής έγινε το πρωί και το… μείγμα των 300 ήταν αρκετά διαφορετικό. Και ανανεωμένο.

Νέα πρόσωπα στην ορκωμοσία, τόσο λόγω των νέων κομμάτων που μπήκαν στη Bουλή, όσο και του ποσοστού της ΝΔ που έδωσε το εισιτήριο για τη βουλή σε 158 βουλευτές.

Το κλίμα ήταν χαρούμενο, τα χαμόγελα περίσσευαν, για τα «πρωτάκια» ήταν μια πραγματικά ιδιαίτερη στιγμή, αλλά και για τους παλιούς μια μέρα με ιδιαίτερη σημασία. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με πλατύ χαμόγελο, αλλά με εξίσου πλατύ χαμόγελο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα χαιρέτησε όσους βουλευτές άλλων κομμάτων βρέθηκαν στο διάβα του. Και πήγε και ο ίδιος προσωπικά να χαιρετήσει την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου.

Τα φιλιά και οι αγκαλιές είχαν την τιμητική τους, με την Φωτεινή Πιπιλή να κλέβει την παράσταση αφού δεν άφησε κανέναν χωρίς να του δώσει ένα φιλί! Ιδιαίτερα δημοφιλής και η Ντόρα Μπακογιάννη την οποία έσπευσαν να χαιρετήσουν και να αγκαλιάσουν πολλοί βουλευτές.

Τα πηγαδάκια ατελείωτα, όπως και οι selfies. Οι κυρίες της βουλής, 61 τον αριθμό, φυσικά, έστρεψαν επάνω τους όλα τα βλέμματα. Πάντως, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε πολλούς βουλευτές που έψαχναν στα θεωρεία τους δικούς τους ανθρώπους. Γιατί κάποιοι, πιο παλιοί πήγαν μόνοι, αλλά κάποιοι άλλοι μαζί με συζύγους και παιδιά. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος συνοδευόταν από την γυναίκα του Μαρία Τόπα, βρέθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, κ. Κώστα Λούλη, ενώ ο γιατρός, Θανάσης Λιούπης βρέθηκε στην ορκωμοσία συνοδευόμενος από οικογενειακά του πρόσωπα.

Χρήστος Μπουκώρος και Θανάσης Λιούπης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ανάμεσα σε συναδέλφους του
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, γιατρός, κ. Θανάσης Λιούπης
Οι βουλευτές Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τον Κώστα Λούλη

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς(Α) χαιρετά τον βουλευτή Μαγνησίας, Κωνσταντίνο Μαραβέγια

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.