Το χιόνι στη Νάξο έφτασε μέχρι το λιμάνι – Στα λευκά και η Άνδρος

H κακοκαιρία Ελπίδα έδειξε τα «δόντια» της από την Κυριακή (23.01.2022) στη Νάξο και στην Άνδρο, με το χιόνι να έχει σκεπάσει τα πάντα και οι δρόμοι σε πολλά ορεινά χωριά να είναι αποκλεισμένοι.

Χαλκί, Φιλώτι, Κινίδαρος, Απείρανθος, Κόρωνος, Κωμιακή, Μονή, Σαγκρί, Δανακός, Κεραμωτή, Σκαδό και σε όλα τα χωριά και τις περιοχές της ορεινής και κεντρικής Νάξου η κακοκαιρία «Ελπίς» – σύμφωνα με το naxostimes.gr – έφερε ασταμάτητες και ισχυρές χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Οι εικόνες που καταγράφονται στο Γαλανάδο, μόλις 4-5χλμ. έξω από τη Νάξο, είναι μαγευτικές καθώς όλο το χωριό έχει ντυθεί στα λευκά, ενώ μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα απαγορεύονται οι μετακινήσεις προς τα ορεινά χωριά.

Ο κρατικός μηχανισμός, σύμφωνα με το MEGA, βρίσκεται σε ετοιμότητα με εκχιονιστικά μηχανήματα να λειτουργούν συνεχώς για να κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους. Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε απεγκλωβισμός πολιτών από τα αυτοκίνητά τους, με τη συνδρομή της πυροσβεστικής.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Οι κάτοικοι της Νάξου έχουν να δουν τέτοια χιονόπτωση, όπως οι ίδιοι αναφέρουν από το 2022, ενώ – σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ – το χιόνι έφτασε μέχρι το λιμάνι.

 

Άκρως χειμερινό είναι το σκηνικό και σε Άνδρο, Σύρο, Τήνο και Μύκονο, με τις χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες να προσφέρουν ασυνήθιστες εικόνες.

«Στο Μπατσί, έχει αρκετά χιόνια, αλλά πιο πολύ είναι στα ορεινά χωριά. Ο κρατικός μηχανισμός δουλεύει συνέχεια, είναι και ο σύζυγός μου στα εκχιονιστικά. Υπάρχουν κάποια αποκλεισμένα χωριά», δήλωσε κάτοικος της Άνδρου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (24.01.2022) στο MEGA. «Το 2004 είχε χιονίσει αρκετά, αλλά τα περισσότερα χιόνια τα είχε ρίξει το 1987», πρόσθεσε η ίδια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.