Το διπλό μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου

Διττό μήνυμα, αφενός για τον κορωνοϊό αφετέρου για τα ελληνοτουρκικά, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Από την Κρήτη, όπου βρίσκεται, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στα μέτρα προστασίας έναντι του θανατηφόρου ιού, τονίζοντας ότι «ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μάς βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας».

«Όμως, ενωμένους όσο ποτέ. Γι’ αυτό και τον υποδεχόμαστε μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας. Δεν συνωστιζόμαστε. Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας. Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας».

Δεν παρέλειψε δε, να αναφερθεί και στα ελληνοτουρκικά.

«Καθώς τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τα εθνικά μας δίκαια. Και, δίπλα στην κοινωνία, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αγρυπνούν για τη δική μας ασφάλεια. Τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη».

«Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υπερβαίνουμε τις δυσκολίες. Και δίνουμε, με πειθαρχία και σοβαρότητα, την μάχη να μείνουμε υγιείς στον δρόμο της προόδου. Επιστρέφουμε και προσέχουμε! Γιατί μας περιμένει ένα απαιτητικό φθινόπωρο. Που όμως είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε άνοιξη ευημερίας. Σε αφετηρία μιας νέας εποχής ελπίδας για ολόκληρη τη χώρα» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Μητσοτάκης.

Ευχήθηκε τέλος, «χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία, δύναμη και ευθύνη».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα, βρέθηκε στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Κρήτης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση της Σούδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.