«Το δόλωμα στη δολοφονία ήταν γυναίκα»

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον φόνο νεαρού εργάτη στη Μεσσηνία

Ενώπιον της δικαιοσύνης οι κατηγορούμενοι για το έγκλημα στη Μεσσηνία. Η δολοφονία του άτυχου εργάτη στην Κυπαρισσία, είχε συνταράξει ολόκληρη τη χώρα…

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία Αλβανού εργάτη στη Μεσσηνία, οι τρεις κατηγορούμενοι περιμένουν τη δικαστική απόφαση. Η εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένη πως όχι μόνο εκτέλεσαν το στυγνό έγκλημα στην Κυπαρισσία, αλλά όπως ανέφερε το είχαν σχεδιάσει με προσοχή. Μια γυναίκα που βρίσκεται στο εδώλιο, ήταν όπως έκρινε η εισαγγελέας το «δόλωμα» στο σχέδιο των δραστών. Κίνητρο ήταν τα χρήματα που είχε το θύμα εκείνη τη μέρα.

Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται πρότεινε χθες (22-04-2024) η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας για την άγρια δολοφονία του 31χρονου Αλβανού εργάτη γης το Νοέμβριο του 2022 στην παραλία Καρτελά της Κυπαρισσίας στη Μεσσηνία.

Στην πολύωρη αγόρευσή της, η εισαγγελέας ανέλυσε κάθε στοιχείο που παρουσιάστηκε, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι πεπεισμένη πως οι τρεις κατηγορούμενοι, όχι απλώς τέλεσαν, αλλά σχεδίασαν τη ληστεία και το φόνο του άτυχου 31χρονου.

Όπως είπε, γνώριζαν ότι το θύμα είχε πάνω του ένα σημαντικό χρηματικό ποσό (12.000 ευρώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες στο δικαστήριο) κι αυτό ήταν το κίνητρό τους για να τον πάνε στην ερημική τοποθεσία και να υλοποιήσουν το δολοφονικό τους σχέδιο. Απέδωσε, δε, τους ρόλους που εκτίμησε ότι είχε ο καθένας, λέγοντας ότι η 32χρονη Ελληνίδα ήταν το «δόλωμα», ο 26χρονος Ρομά είχε το δοκάρι με το οποίο του κατάφεραν τα θανατηφόρα χτυπήματα και ο 32χρονος Αλβανός τον αποτέλειωσε.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τους για τις κατηγορίες της: ανθρωποκτονίας με δόλο, από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστείας από κοινού με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.