To ελληνικό εθνόσημο «φόρεσαν» τα ελικόπτερα Kiowa Warrior

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Tο ελληνικό εθνόσημο «φόρεσαν» τα πρώτα ελικόπτερα τύπου OH-58D Kiowa Warrior, τα οποία παραχώρησαν οι ΗΠΑ στη χώρα μας και σε λίγες μέρες τα πρώτα απ’ αυτά θα φτάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες, τα ελικόπτερα βρίσκονται σε αυτή τη φάση στη διαδικασία των δοκιμών στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας απέκτησε από τον αμερικανικό στρατό 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης OH-58D Kiowa Warrior, έναντι 44,15 εκατ. δολαρίων, από τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- τα 36 θα είναι επιχειρησιακά, τα 24 εκπαιδευτικά, και άλλα 10 για ανταλλακτικά.

Τα ελικόπτερα αναμένεται να ενισχύσουν την άμυνα του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου με στόχο να αποτελέσουν σημαντική ασπίδα στην τουρκική προκλητικότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.