Τo επικρατέστερο σενάριο που προκάλεσε έκρηξη και φωτιά στο εργοστάσιο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο εργοστάσιο PAL, σε βιομηχανικό χώρο επί της οδού Αιγιδών στη Νέα Κηφισιά. Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 15.30 σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών και στη συνέχεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε βιομηχανικό χώρο στην Νέα Κηφισιά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανές επιχειρήσεις, ενώ δεν υπήρξε αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους πολίτες, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και προειδοποιώντας τους ότι οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους.

Τo επικρατέστερο σενάριο για τη φωτιά
Τους λόγους που μπορεί να οδήγησαν στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της Κηφισιά ερευνούν από κοινού ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικό Σώμα. Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς η κεντρική αποθήκη υλικών, ενώ το εργοστάσιο έχει υποστεί σχεδόν ολοκληρωτικές καταστροφές.

Η φωτιά είναι πιθανό να ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου. Αυτό το σενάριο ανέφερε και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, μιλώντας στα ΜΜΕ: «Μίλησα με τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, αλλά ούτε και εκείνος μπορούσε να πει με σιγουριά από πού ξεκίνησε η φωτιά. Ωστόσο, πιθανολογεί ότι μπορεί να ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου», τόνισε.

Αυτή η μπαταρία βρίσκεται ήδη στα χέρια των πραγματογνωμόνων της Πυροσβεστικής και θα ερευνηθεί διεξοδικά. Μέχρι και την ολοκληρωτική κατάσβεση της πυρκαγιάς το βράδυ της Δευτέρας, δεν είχαν βρεθεί άλλα στοιχεία που να οδηγούν σε άλλο σενάριο.
Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.