Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας πάει πρώτη φορά Σύνταγμα

Για πρώτη φορά από το 2005, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2017 θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος (και όχι στην πλατεία Κλαυθμώνος). Η κεντρική εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 10 Ιουνίου. Το φετινό σύνθημα: «Θέμα Παιδείας».

Φέτος, το Athens Pride αποκτά ορατή και δυναμική παρουσία, όχι απλά περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά φέρνοντας την ίδια τη διοργάνωση έξω απο τις πόρτες του, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Όπως κάθε χρόνο, το απόγευμα θα διεξαχθεί η παρέλαση υπερηφάνειας, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία.

»» Αναλυτικά το πρόγραμμα από τη σελίδα στο Facebook

Φέτος το σύνθημα «Θέμα Παιδείας» έρχεται να αναδείξει τα μείζονα ζήτηματα που αντιμετωπίζουν τα LGBTQI άτομα.

Χαρακτηριστικότερο: η κοινότητα ακόμη περιμένει τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Με το σύνθημα, το Athens Pride 2017 τονίζει ότι η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και την σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας.

«Επιδιώκουμε μια κοινωνία στην οποία αξίες όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα. Μία κοινωνία που θα έχει μάθει να αποδέχεται και να σέβεται όλες τις σεξουαλικότητες, τα φύλα και τα σώματα είναι μια κοινωνία με παιδεία» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.