Το τηλεφώνημα της Λαγούδη πριν από το θάνατό της: «Αλήτη, φέρε τα λεφτά μου, είναι για ιερό σκοπό»

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη στη λίμνη Τριχωνίδα, καθώς την Τρίτη κατέθεσαν στην ανακρίτρια η μικρή κόρη και ο αδερφός της. «Βρείτε τους δολοφόνους της μητέρας μου», φέρεται να είπε η κόρη της στη δικαστική λειτουργό, αποκαλύπτοντας ένα τηλεφώνημα της μητέρας της που άκουσε με άγνωστο άνδρα.

Ο νέος κύκλος των καταθέσεων άρχισε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης, με την κατάθεση του αδερφού της Ειρήνης Λαγούδη, Γιώργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ρωτήθηκε αν το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικό κι αν η Ειρήνη είχε δανείσει χρήματα στον πρώην σύντροφό της.

Μέσα σε δύο ώρες ο Γιώργος Λαγούδης έδωσε όλα τα στοιχεία που θα «ρίξουν φως» στην υπόθεση.

«Τις επόμενες ημέρες μπαίνει το νερό στο αυλάκι και πολύ σύντομα αναμένεται να αποσταλεί κλήση σε κατηγορούμενο για όλα τα αδικήματα», δήλωσε ο Βασίλης Ταουξής.

Η κατάθεση της κόρης
Μία ώρα κι ένα τέταρτο κράτησε η κατάθεση της κόρης της Ειρήνης Λαγούδη στην ανακρίτρια.

Η 16χρονη τόνισε πως η μητέρα της δεν είχε κανένα λόγο για να αυτοκτονήσει, ενώ όπως είπε, λίγες ημέρες πριν βρεθεί νεκρή, είχε κάνει μια μεγάλη γιορτή στο σπίτι της.

Αμέσως μετά αποκάλυψε τι άκουσε να λέει η Ειρήνη Λαγούδη σε ένα από τα τελευταία τηλεφωνήματα της ζωής της.

«Κάποιες φορές άκουγα την μητέρα μου να διαπληκτίζεται στο τηλέφωνο με έναν άντρα και του έλεγε, κλαίγοντας: Αλήτη, με κορόϊδευες τρία χρόνια. Εγώ σου έδωσα τα λεφτά για να σε διευκολύνω για λίγο, όπως μου είχες πει, κι εσύ δεν μου τα επιστρέφεις. Είναι για ιερό σκοπό, είναι για τις σπουδές του παιδιού μου», του έλεγε η μητέρα μου, αλλά εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος. «Ακουγόταν μια άγνωστη αντρική φωνή μέσα από το τηλέφωνο όπου έκανε την μητέρα μου να κλαίει», είπε η ανήλικη κόρη της Ειρήνης στην ανακρίτρια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τόσο η κόρη της Ειρήνης, όσο και ο αδερφός της, ρωτήθηκαν από την ανακρίτρια αν η άτυχη μητέρα αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας, αλλά και αν ήταν θλιμμένη τον τελευταίο καιρό πριν βρεθεί νεκρή.

Και οι δύο απάντησαν αρνητικά. Υποστήριξαν μάλιστα ότι είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενη γιατί εκείνες τις ημέρες έκανε διάφορες ετοιμασίες για τη γιορτή του γιου της και η μεγάλη κόρη θα ξεκινούσε το μεταπτυχιακό της.

Στην ανακρίτρια και ο πρώην σύντροφος της Ειρήνης Λαγούδη
Ο πρώην σύντροφος της Ειρήνης Λαγούδη θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στον ανακριτή. Επιμένει ότι δεν έχει σχέση με τον θάνατό της.

Ακόμα δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα συλλήψεων, καθώς η ανακρίτρια θα πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο καταθέσεων για να καταλήξει ποιος ή ποιοι δολοφόνησαν τη μητέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.