Τον συνέλαβαν την ώρα που έσβηνε τη φωτιά!

Ένας ηλικιώμενος συνελήφθη χθες στο Ηράκλειο καθώς στο οικόπεδου του εκδηλώθηκαν δύο εστίες φωτιάς.

Πιο συγκεκριμένα, άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, έλαβαν ενημέρωση για φωτιά στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου στο Ηράκλειο. Αφού έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν 2 εστίες – τη μία σε οικόπεδο ιδιοκτησίας ενός ηλικιωμένου, η οποία περιείχε και καλλιεργήσιμη έκταση και την άλλη εκτός του ακινήτου, σε σκουπίδια στο πρανές.

Η Πυροσβεστική εκτίμησε, ότι η δεύτερη φωτιά ξεκίνησε από την πρώτη και προχώρησε στη σύλληψη του ηλικιωμένου, τον οποίο μάλιστα “πέτυχε” την ώρα που προσπαθούσε να σβήσει τις φλόγες με λάστιχο σύμφωνα με το cretalive.gr.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, παραπέμφθηκε και δικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ωστόσο αθωώθηκε καθώς οι φωτιές ήταν μικρής έκτασης και δεν προέκυψε κίνδυνος για ξένη ιδιοκτησία. Ο ίδιος πάντως αρνούνταν ότι προκλήθηκε από εκείνον η φωτιά.

Σημειώνεται ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει πρόωρα, φέτος, λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ συχνές είναι οι περιπολίες της Πυροσβεστικής που εξαντλεί την αυστηρότητα στο πλαίσιο διαφύλαξης των ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.