Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα νότια πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ και από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Από τη νύχτα και από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που από τη νύχτα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: από 2 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τη νύχτα και από τα βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, που από το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το βράδυ στη Θεσσαλία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, που από τη νύχτα και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: από 4 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά στα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 18-01-2018

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7, στα πελάγη 7 με 8 και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση το βράδυ και από τα δυτικά.

Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους το πρωί και τη νύχτα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.