Τουρκικό ΥΠΕΞ: Θα προστατεύσουμε την «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη

JPEGmini

Νέα επίθεση εναντίον της Αθήνας εξαπέλυσε η Άγκυρα, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να εγείρει για ακόμη μια φορά ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Ο Χαμί Ακσόι, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, τόνισε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει επίσης να ζητά την επιστροφή των ατόμων που συνδέονται με τη FETO. Την ίδια ώρα, ο Τούρκος αξιωματούχος διεμήνυσε ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο εάν λάβει ως βάση τις παρούσες πραγματικότητες.

«Το Κυπριακό πρόβλημα πηγάζει στο ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προσεγγίζει για τον διαμοιρασμό της πολιτικής εξουσίας» είπε ο Ακσόι, και συμπλήρωσε:

«Σε αυτό το πλαίσιο ο Υπουργός Εξωτερικών μας δέχτηκε δύο φορές την αρμόδια Αμερικανίδα Ειδική Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ. Ο Υπουργός μας της είπε ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο με μια λύση που να λαμβάνει ως βάση της τις παρούσες πραγματικότητες στο νησί και να περιέχει τους στόχους που είναι κατάλληλοι γι αυτό. Εμείς δεν ξεκινάμε τις διαπραγματεύσεις μόνο για να συζητούμε. Δεν θέλουμε να χάσουμε τα 50 χρόνια που έχουμε μπροστά μας συζητώντας μόνο».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μερικές μόλις ημέρες αφότου ανακοινώθηκε συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Υπερπτήσεις πάνω από Φαρμακονήσι και Κουνελονήσι
Να σημειωθεί πως σήμερα, Παρασκευή, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιήσαν υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι και το Κουνελονήσι.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 12:42 μ.μ. χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και 1 λεπτό αργότερα πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 18.000 πόδια. Στις 12:44 μ.μ. ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών.

Νωρίτερα, ένα τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από το Κουνελονήσι, νοτίως του Αγαθονησίου στα 20.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, κατά πάγια τακτική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.