Τους πήγαν σχολική εκδρομή στο ΟΑΚΑ μετά το «λουκέτο»!

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τα στέγαστρα Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, όπου λόγω στατικής ανεπάρκειας οδηγήθηκαν σε «λουκέτο» το Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά και το Ποδηλατοδρόμιο, υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν καλή ιδέα να οργανώσουν μια σχολική εκδρομή στους χώρους γύρω από το γήπεδο.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στα ντοκουμέντα που φέρνει στη δημοσιότητα το in.gr, σε μια περίοδο που έχουν απαγορευτεί όλες οι δραστηριότητες στα δύο αυτά γήπεδα, τα οποία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, κάποιο σχολείο θεώρησε σωστό να πάει τα παιδιά εκδρομή πολύ κοντά στον χώρο του σφραγισμένου γηπέδου.

Δείτε τα αποκλειστικά ντοκουμέντα του in

Τα παιδιά ετοιμάζονται να μπουν στον χώρο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων από μια είσοδο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σφραγισμένο πλέον Ολυμπιακό Στάδιο

Αξίζει να σημειώσουμε πως το στέγαστρο από μόνο του ζυγίζει 8.700 τόνους. Μπορεί η πιθανότητα να πέσει το στέγαστρο να είναι «εξαιρετικά μικρή», όπως είπε ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, ωστόσο παραμένει πάντα η πιθανότητα κάποιο κομμάτι να ξεκολλήσει και να πέσει, μιας και η συντήρηση στο στέγαστρο Καλατράβα είναι από ελλιπέστατη έως και ανύπαρκτη στα 20 χρόνια «ζωής» του. Γι’ αυτό άλλωστε και οδηγηθήκαμε στην απόφαση για κλείσιμό του.

Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να καταλάβει κάποιος τι θα γίνει αν μια μεταλλική κατασκευή τόσο μεγάλου βάρους καταρρεύσει, η ακόμα κι ένα κομμάτι της ξεκολλήσει και πέσει, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου βρίσκονται παιδιά, τα οποία παίζουν ή κάθονται αμέριμνα.

«Ούτε στο ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο η στατική επάρκεια του ΟΑΚΑ»

Την ίδια στιγμή που κάποια σχολεία οργανώνουν εκδρομές στο ΟΑΚΑ, δίνεται στη δημοσιότητα μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την οποία το όριο στατικής επάρκειας του στεγάστρου Καλατράβα και αυτό του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ δεν βρίσκεται ούτε στο «ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο».

Η εν λόγω μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν αποδίδει ευθύνες στον αρχικό σχεδιασμό ή στην κατασκευή των έργων στο ΟΑΚΑ, αλλά, όπως επισημαίνει, αξιολογεί την παρούσα κατάσταση σε σχέση με την «ιδεατή» τους κατάσταση, την κατάσταση δηλαδή που εκτιμάται πως έπρεπε να έχουν όταν παραδόθηκαν.

 

Αυτοψία του in στο «στολίδι» που σαπίζει

Την εικόνα εγκατάλειψης και μη συντήρησης του ΟΑΚΑ και των στεγάστρων Καλατράβα αποτύπωσε η αυτοψία του in στους χώρους του ΟΑΚΑ.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το in από μόνες τους και εξηγούν με τον καλύτερο τρόπο γιατί οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο του ΟΑΚΑ και του Ποδηλατοδρομίου.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται αυτό που είναι ορατό ακόμη και με γυμνό μάτι. Δηλαδή ότι το «στολίδι», όπως είχε ονομαστεί το στέγαστρο Καλατράβα και είχε κοστίσει 130 εκατομμύρια ευρώ, ήταν έτοιμο να πέσει στα κεφάλια των θεατών.

Η σκουριά έχει γίνει πλέον η «βασίλισσα» του ΟΑΚΑ, υπάρχει παντού, σε κάθε σημείο του σταδίου. Όπως μπορείτε να δείτε στις αποκαλυπτικές φωτογραφίες, η απουσία συντήρησης είναι εμφανής τόσο στο στάδιο, όσο και σε ό,τι υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι επιστήμονας για να το καταλάβει…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.