Τραγική η κατάσταση στη Δράμα: Καλυμμένες όλες οι ΜΕΘ – Ένας στους 4 έχει κορονοϊό

Μεγάλη είναι η διασπορά του κορονοϊού στη Δράμα, με το νοσοκομείο να είναι σε οριακή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας και πρώην ασθενή κορονοϊού Γιάννη Παπαδόπουλο στο νοσοκομείο Δράμας έχουν αναπτυχθεί τρεις κλινικές COVID και νοσηλεύονται 136 ασθενείς, ενώ όλες οι ΜΕΘ είναι καλυμμένες, όπως και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.

«Ένας στους 4 είναι θετικός στον κορονοϊό, το επιδημιολογικό φορτίο που δέχεται η Δράμα είναι ιδιαίτερα αυξημένο και παρόλο που έγιναν κάποιες προσλήψεις, οι ανάγκες, οι οποίες είναι διαχρονικές, δεν έχουν καλυφθεί» είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος νόσησε από κορονοϊό. «Απομονώθηκα από την οικογένειά μου, έμεινα στο σπίτι στο χωριό. Κοιμόμουν με το τηλέφωνο στο χέρι και ξεκλείδωτη την πόρτα σε περίπτωση επιδείνωσης. Όλη μέρα με πυρετό» περιέγραψε.

Ο βουλευτής ΝΔ Δράμας Κώστας Μπλούχος τόνισε πως υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα στην περιοχή για έκτακτες ανάγκες.

Για τη διασπορά υποστήριξε πως οφείλεται στην αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού και στη μη εφαρμογή και τήρηση των μέτρων. «Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως αν συνεχίσουν οι υψηλές ροές νοσηλευομένων, τα επόμενα βήματα είναι η σταδιακή επίταξη κρεβατιών από ιδιωτικές κλινικές και η επίταξη υγειονομικών δυνάμεων αν δεν επαρκούν οι εφεδρείες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.