Τράπεζα Θεμάτων: Πότε θα δώσουν ξανά εξετάσεις οι μαθητές

Τεράστια ταλαιπωρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας, καθώς η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων από την οποία λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Πολλά σχολεία ολοκλήρωσαν τη διαδικασία των εξετάσεων το μεσημέρι, ενώ σε αρκετά εξ αυτών δεν πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις για τους μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου. Κάποιοι μαθητές αποχώρησαν ύστερα από αρκετές ώρες αναμονής, αν και το υπουργείο είχε στείλει οδηγία να παραμείνουν στο σχολείο μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Σε άλλες περιπτώσεις τα ίδια τα σχολεία, όπως ανέφεραν εκπαιδευτικοί, δεν είχαν πρόσβαση στο σύστημα για αρκετές ώρες ή λάμβαναν τα θέματα μισά και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε νέα ηλεκτρονική κλήρωση.

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έστειλε οδηγίες ώστε να οριστούν νέες ημερομηνίες και να ολοκληρωθούν οι ενδοσχολικές για την προαγωγή και την απόλυση από το Λύκειο τις επόμενες ημέρες. Το πρόβλημα αφορά κυρίως στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι πρέπει να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους πριν τη διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες ξεκινούν το πρωί της Πέμπτης για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ και την Παρασκευή για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων. Στα σχολεία στα οποία δεν έγιναν οι εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν σήμερα και τα αποτελέσματα θα έχουν βγει μέχρι την Τετάρτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.