Τρία χρόνια πριν οι πυροσβέστες ειδοποιούσαν: «Θα έχουμε πυρκαγιά εδώ, είναι το Μάτι της Πάρνηθας»

Οι Αρχές είχαν ειδοποιηθεί για την καταστροφή που φαινόταν να έρχεται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μία δασική πόλη με έλλειψη αντιπυρικών ζωνών, δυσκολία πρόσβασης στα πυροσβεστικά και πολλούς αδιέξοδους δρόμους.

Ήταν 18 Αυγούστου του 2018, όταν οι πυροσβέστες είχαν συγκεντρώσει τους 1000 κατοίκους της Ιπποκράτειου Πολιτείας και τους ενημέρωναν για αυτά που θα έπρεπε να κάνουν ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες στη περιοχή τους.

Στις 30 Ιουλίου 2018 είχαν προειδοποιήσει τις αρχές για τον επερχόμενο κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Ήταν τότε που η ομάδα Up Stories παρουσίαζε το βίντεο με τίτλο Ιπποκράτειος Πολιτεία SOS. Το Μάτι της Πάρνηθας καθώς και εκτενή έρευνα στους κινδύνους που κρύβει η ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας.

«Κάθε βράδυ δεν κοιμόμαστε ήσυχοι»

Τα λόγια του Υποδιοικητή 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Βασίλη Βαθρακογιάννη κατά την διάρκεια ενημέρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Ιπποκράτειου Πολιτείας τρία ολόκληρα χρόνια πριν είναι μαχαιριά στην καρδιά.

Κάτοικος της περιοχής είχε αναφέρει ενδεικτικά στην κάμερα της ΕΡΤ: «Μετά το Μάτι, ανησυχήσαμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ευτυχώς έχουμε τους εθελοντές ευτυχώς, αλλά κάθε βράδυ δεν κοιμόμαστε ήσυχοι».

Θα έπρεπε στους μικρούς και στενούς αδιεξόδους δρόμους να έχουν φροντίσει στο τελος τους να υπάρχει το κατάλληλο άπλωμα προκειμένου εάν μπει ένα πυροσβεστικό όχημα να μπορεί να κάνει επιτόπου αναστροφή και να διαφύγει και πολλά πολλά ακόμα μέτρα. 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.