Τριαντόπουλος: «Κόκκινα» 250 σπίτια μετά τις πυρκαγιές – Η βοήθεια που λαμβάνουν οι πυρόπληκτοι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Περισσότερες από 1.300 αυτοψίες έχουν πραγματοποιηθεί στιγμής στις πυρόπληκτες περιοχές δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ανέφερε, επίσης ότι έχουν εντοπιστεί ζημιές σε 250 κτίρια συνολικά από όλες τις πυρκαγιές τα οποία και έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και θα πρέπει να επανακατασκευαστούν.

Τόνισε πως για τις πυρκαγιές του Ιουλίου έχουν καταβληθεί περίπου 1,2 εκατομμύρια σε 227 δικαιούχους για στεγαστική συνδρομή.

Στις περιπτώσεις που τα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα, οι δικαιούχοι λαμβάνουν κρατική αρωγή αρχικά το ποσό των 10.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα και μέχρι 6.000 για οικοσκευές ή τις πρώτες επισκευαστικές ανάγκες και 300 έως 500 ευρώ για επιδότηση ενοικίου.

Όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος στα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα έρχεται στη συνέχεια η στεγαστική συνδρομή, η οποία θα καλύπτει το 80% της επισκευής ή ανακατασκευής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.