Τσίπρας: Η χώρα δεν είναι μόνο σε κλοιό πανδημίας και ακρίβειας, είναι σε κλοιό Μητσοτάκη

Είναι ήδη απερχόμενος Πρωθυπουργός, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Κομοτηνή

Μύδρους εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κυβέρνησης της Νέα Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή, την έδρα της διοικητικής περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου παρέθεσε ομιλία στο πλαίσιο της περιοδείας του τέως πρωθυπουργού στη Θράκη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μας κυβερνά μια κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τη κρίση σε ευκαιρία για στήσει το δικό της καθεστώς και προσέθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται τη πανδημία με τρόπο που γεννά νέα προβλήματα, αντί να δίνει λύσεις.

«Επιστρατεύει το ψέμα και την προπαγάνδα, αντί να αναμετρηθεί με την αλήθεια και τη σκληρή πραγματικότητα. Προστατεύει τα συμφέροντα μιας χούφτας ιδιωτικών ομίλων στην Υγεία, αντί να οχυρώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αποφασίζει μόνος μαζί με τους αποτυχημένους κόλακες που τον περιστοιχίζουν, αντί να δώσει χώρο και ρόλο στην επιστήμη και τους ειδικούς», επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας.

«Σπέρνει το διχασμό και την ανασφάλεια, αντί να επιδιώκει την ενότητα και την ομοψυχία ενός λαού που πρέπει να είναι μια γροθιά για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά έναν τέτοιο πρωτοφανή κίνδυνο. Παράλληλα, ο ηγέτης του κόμματος επεσήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από τους υπεύθυνους γι’ αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας τα εξής:

Είναι μεγάλη η χαρά μου που είμαι σήμερα εδώ μαζί σας, σε αυτή την ξεχωριστή γωνιά του τόπου μας. Στη Θράκη της Ιστορίας, των αγώνων, της δημιουργίας. Στη Θράκη που δοκιμάζεται σήμερα, όπως όλη η χώρα, από την ανασφάλεια και την αγωνία. Και πιστεύω ποτέ άλλοτε, ακόμη και τα πιο δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ανασφάλεια και αβεβαιότητα σπαρμένη στις ψυχές των ανθρώπων.

Γιατί σήμερα βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι μέσα σε διπλή παγίδα. Σε διπλό κλοιό. Από τη μια η πανδημία, που όχι μόνο δε τελείωσε αλλά παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Και μας απειλεί ξανά όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Και από την άλλη η ακρίβεια, η ραγδαία μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών που πολιορκεί κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση.

Οι τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα ενοίκια, και στα είδη πρώτης ανάγκης. Η ανοδική πορεία του πληθωρισμού, οι ανατιμήσεις από μέρα σε μέρα, η αδυναμία να καλυφθεί ο μήνας με τις πενιχρές αμοιβές, που παραμένουν καθηλωμένες. Χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την αρρώστια, την αγωνία, ακόμα και το θάνατο.

Και εκατομμύρια οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα της επιβίωσης. Βλέπουν το μηνιαίο εισόδημα να εξαερώνεται πριν καλά καλά τελειώσει η τρίτη βδομάδα του μήνα. Και το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μας κυβερνά μια κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τη κρίση σε ευκαιρία για στήσει το δικό της καθεστώς.

Έχει ξοδέψει εκατομμύρια από χρήματα των φορολογούμενων όχι για να πείσει τους πολίτες να εμβολιστούν αλλά για να επιβάλει στα ΜΜΕ να κρύβουν την αλήθεια και να λιβανίζουν το κο Μητσοτάκη. Και έχει δαπανήσει 2 δις σε απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, σπάζοντας το ρεκόρ σε απευθείας αναθέσεις από τη μεταπολίτευση και μετά.

Και αξιοποιεί αυτό το καθεστώς για δημιουργεί μια πλαστή πραγματικότητα. Η χώρα είναι πρωταθλήτρια σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη, άνθρωποι καθημερινά πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, αλλά ο πρωθυπουργός της λέει ότι όλα είναι υπο έλεγχο.
Η χώρα είναι πρωταθλήτρια στις τιμές του ρεύματος στην Ευρώπη, η πλειοψηφία των νοικοκυριών δε βγάζει το μήνα, και μας λέει μη στεναχωριέστε είναι παροδικό φαινόμενο.

Μπαίνουμε έτσι στον πιο δύσκολο, τον πιο σκληρό χειμώνα των τελευταίων χρόνων. Και θέλω να το πω από την αρχή: Κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από τους υπεύθυνους γι’ αυτή την κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί η χώρα δε βρίσκεται μόνο σε κλοιό πανδημίας και ακρίβειας,

Βρίσκεται και σε κλοιό Μητσοτάκη.

– Εδώ και ενάμιση χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται τη πανδημία με τρόπο που γεννά νέα προβλήματα, αντί να δίνει λύσεις.

– Επιστρατεύει το ψέμα και την προπαγάνδα, αντί να αναμετρηθεί με την αλήθεια και τη σκληρή πραγματικότητα.

– Προστατεύει τα συμφέροντα μιας χούφτας ιδιωτικών ομίλων στην Υγεία, αντί να οχυρώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

– Αποφασίζει μόνος μαζί με τους αποτυχημένους κόλακες που τον περιστοιχίζουν, αντί να δώσει χώρο και ρόλο στην επιστήμη και τους ειδικούς.

– Σπέρνει το διχασμό και την ανασφάλεια, αντί να επιδιώκει την ενότητα και την ομοψυχία ενός λαού που πρέπει να είναι μια γροθιά για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά έναν τέτοιο πρωτοφανή κίνδυνο.

– Και πάνω απ’ όλα, δεν τον πιστεύει πια κανένας.

Ούτε ο πιο φανατικός υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να κλείνει πια τα μάτια μπροστά σε αυτό το ατέρμονο γαϊτανάκι προχειρότητας και ανοργανωσιάς.

– Με το ένα λοκντάουν πίσω από το άλλο, που κατέληξαν το ένα σε περισσότερες απώλειες από το προηγούμενο.

– Με τα νοσοκομεία να βρίσκονται κάθε τρεις μήνες στο όριο των αντοχών τους.

– Με τα σχολεία να ανοίγουν όπως έκλεισαν, και σήμερα να γίνονται εστίες υπερμετάδοσης, σε τάξεις που στοιβάζονται 30-30 οι μαθητές.

Και κυρίως, με μόνιμη καρικατούρα στις οθόνες όλων, ένα πρωθυπουργό που έχει κηρύξει τρεις φορές τη λήξη της πανδημίας. Και σήμερα, εμφανίζεται ξανά θρασύς και ανεύθυνος, αρνητής της πραγματικότητας να αυτοσυγχαίρεται, ενώ η χώρα χάνει ένα χωριό 300-400 ανθρώπων κάθε εβδομάδα. Είναι σα να ζει σε μια άλλη Ελλάδα. Μια μικρή και φαύλη Ελλάδα λίγων και ισχυρών.

Που έχουν οχυρωθεί πίσω από ένα τείχος προπαγάνδας και ψεμάτων και ζουν ανέμελοι, ανταλλάσσοντας δώρα και χάρες, σκορπώντας κρατικό χρήμα, εκχωρώντας δημόσιο πλούτο, αδιαφορώντας παντελώς για τη ζωή όσων βρίσκονται έξω από τα τείχη. Έξω στον πραγματικό κόσμο, στην Ελλάδα της καθημερινής μάχης με τον ιό, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζουν μέσα στην ανασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα στο ieidisis.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.