Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μια μέρα μετά την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος, το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή».
«Έχουμε εκλογές απλής αναλογικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και η απλή λογική. Με όλα τα κόμματα είμαστε αντίπαλοι. Όπως δείχνουν τα πράγματα, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα είναι σε θέση να κάνει κυβέρνηση. Άκουσα σήμερα τον κ. Σκέρτσο να λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει την εντολή. Το κρίσιμο είναι ποιος θα είναι πρώτο κόμμα. Ζητάμε την εντολή από τον λαό για να κάνουμε πράξη την επιθυμία των πολλών, την αλλαγή», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.
«Έχω να μιλήσω χρόνια με τον κ. Βαρουφάκη. Δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο οι προσωπικές μας σχέσεις. Δεν έκανα καμία συνάντηση μαζί του. Απευθυνθήκαμε θεσμικά σε όλα τα κόμματα, με 11 όρους. Δεν συζητάμε με τέτοιες εμμονές. Επαναλαμβάνω ότι το βράδυ των εκλογών το πρώτο με το τρίτο κόμμα, θα είναι σε θέση να κάνουν κυβέρνηση. Εμείς χθες αναφέραμε τα 11 άρθρα της σύγκλισης. Απευθύνονται προφανώς και στον κ. Ανδρουλάκη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις πιθανές συνεργασίες και για τον κ. Βαρουφάκη.
Για τον κ. Ανδρουλάκη ανέφερε πως «πουθενά στην Ευρώπη το τρίτο κόμμα, δεν επιλέγει τον πρωθυπουργό σε μία κυβέρνηση συνεργασίας. Σε κάθε περίπτωση, ας κάνει ο κ. Ανδρουλάκης μία πρόταση. Ποιος θα κυβερνήσει; Ο άγνωστος «Χ»; Θα πρέπει να γίνουν προτάσεις».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η κοστολόγηση της Νέας Δημοκρατίας για το πρόγραμμά μας έχει αυξομειώσεις. Θα πρέπει να σοβαρευτούμε. Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο».
«Η μεσαία τάξη ζει με κουπόνια, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως θα τη στηρίξει», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε πως «οι επιχειρήσεις βεβαίως πρέπει να έχουν κέρδος, αλλά να ορίσουμε ένα εύλογο ποσοστό κέρδους».
«Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Ξέρουμε τι γίνεται με το χρέος, δεν είμαστε χθεσινοί. Ο κ. Μητσοτάκης αύξησε και το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος. Σημασία έχει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρεοκόπησε τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία το έκανε. Πάει πολύ να μας εγκαλεί ο κ. Μητσοτάκης να μας εγκαλεί ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα δημόσια οικονομικά, ενώ είναι καθ έξιν μπαταχτσής».
«Για να κλείσει το χιούμορ με το «με ένα νόμο και ένα άρθρο», εμείς με έναν νόμο θα καταργήσουμε το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει ο πρωθυπουργός, όπως έκανε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης που κάνει προεκλογικά ταξίδια με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
«Η τακτική του «κάνω ό,τι θέλω» και της αλαζονείας του κ. Μητσοτάκη, έχει καμία σχέση με την τακτική που ακολούθησα εγώ στα 4,5 χρόνια πρωθυπουργίας; Μην τρελαθούμε. Έχουμε έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που κάνει ό,τι θέλει. Αυτό μου θυμίζει μια φράση που είχε πει ένας αγωνιστής της αριστεράς και φίλος μου, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ινάσιο Λούλα. Προτιμώ μια αριστερά που κάνει ό,τι μπορεί, παρά μια δεξιά που κάνει ό,τι θέλει»






























