Τζανάκης: Τέλη Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε νέα παραλλαγή του ιού

«Καμπανάκι» κινδύνου για το έκτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα, έκρουσε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα επιτήρησης της πανδημίας δεν τηρούνται πλέον από τον κόσμο.

Ο κ. Τζανάκης στη συνέχεια τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχει παρατηρηθεί μια σχετική πίεση στις απλές κλίνες κορονοϊού, όμως δεν υπάρχει πίεση στις στις ΜΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι οι περισσότεροι ασθενείς που νοσούν πάνε στο νοσοκομείο για άλλες παθήσεις και εκεί ανακαλύπτουν ότι έχουν κορονοϊό.

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για μην κολλήσουμε ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «ίσως στα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουμε νέα μετάλλαξη του ιού».

«Δεν αποκλείω στοχευμένα μέτρα ατομικής ευθύνης στα σούπερ μάρκετ και χώρους συγχρωτισμού», συμπλήρωσε αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Όχι σε αναμνηστική δόση στους κάτω των 59 ετών
Αναφορικά με την τέταρτη αναμνηστική δόση των mRNA εμβολίων κάλεσε τους ηλικιωμένους και ιδίως όλους όσοι είναι άνω των να κάνουν την τέταρτη δόση.

Μιλώντας για την ηλικιακή κατηγορία άνω των τριάντα ετών ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι δεν είναι απαραίτητο: «Δεν συστήνω την χορήγηση 2ης αναμνηστικής δόσης σε άτομα έως 59 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, και ιδίως σε όσους έχουν νοσήσει».

Μιλώντας για το επικαιροποιημένο εμβόλιο που σχεδιάζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες εξέφρασε την άποψη ότι βρίσκεται δύο βήματα πίσω από τον ιό. «Χρειάζεται ένα εμβόλιο ριζικά επικαιροποιημένο, το οποίο σε ένα βαθμό θα υπερκαλύπτει τις μεταλλάξεις», δήλωσε τέλος ο κ. Τζανάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.