Τζανάκης: «Βλέπουμε μία σταδιακή, αργή αποκλιμάκωση τον Σεπτέμβριο με κάτω από 2.500 κρούσματα»

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα, κάνοντας λόγο για σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, μετά την αυξημένη κινητικότητα του Δεκαπενταύγουστου.

«Βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουμε φτάσει στην κορυφή και αυτή τη στιγμή επιπεδώνουμε. Βλέπουμε μία σταδιακή, αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, έτσι ώστε να είμαστε μέχρι το τέλος του μήνα μεταξύ 2.500 και 2.000 κρουσμάτων ως κινητό μέσο όρο. Είναι ένας ενθαρρυντικός μήνας με αργή αποκλιμάκωση τις επόμενες τρεις εβδομάδες» είπε, παρουσιάζοντας παράλληλα, ένα διάγραμμα με τα στοιχεία για την πορεία του 4ου κύματος της πανδημίας

Σε ό,τι αφορά στην καθοδική πορεία των νέων μολύνσεων, ο καθηγητής εξήγησε: «Βλέπουμε μία μικρή αποκλιμάκωση αρχές του μήνα και μετά ξανά μία αύξηση. Αυτό δείχνει την κινητικότητα του Δεκαπενταύγουστου. Τώρα πια εισπράττουμε τη μείωση της κινητικότητας του τουρισμού και των απροφύλακτων κοινωνικών επαφών που συνεπάγεται όλη αυτή η κινητικότητα των διακοπών».

«Ο Σεπτέμβριος θα είναι καλός»

Ο Νίκος Τζανάκης εξήγησε πως ο μήνας αυτός προβλέπεται καλός αναφορικά με την πορεία του ιού, σημειώνοντας την ανάγκη να συνεχίσουν οι εμβολιασμοί με τον ίδιο ρυθμό, ώστε να κυλήσουν ομαλά οι επόμενοι μήνες.

«Έχω την αίσθηση ότι πάμε σε ένα Σεπτέμβρη ο οποίος είναι καλός. Θα ήτανε πάρα πολύ καλό να συνεχίσουμε στον ρυθμό αυτό τους εμβολιασμούς και να τούς αυξήσουμε, να κρατάμε την κινητικότητά μας και τις κοινωνικές μας επαφές με οργανωμένο τρόπο, με υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα μέτρα προσωπικής ευθύνης, έτσι ώστε και ο Οκτώβριος να κυλήσει ομαλά και στο Νοέμβρη το όποιο πανδημικό κύμα εντοπιστεί να είναι μικρής διάρκειας, μικρής έκτασης και χωρίς επιπτώσεις» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.